Suora

  • Urheiluruutu

MM-sprinttiviestissä ei saatu suomalaismenestystä - Boströmin kulkusista huolimatta

Ensimmäistä kertaa suunnistuksen MM-kisoissa järjestetyssä sprinttiviestissä suomalaiset sijoittuivat kahdeksanneksi. Voitto meni Sveitsiin.

urheilu
Mårten Boström kuvassa
Mårten Boströmin kiri ei riittänyt kohottamaan Suomea viestisprintin kärkikamppailuun.Tomi Hänninen

Venla Niemi aloitti Suomen urakan suunnistuksen MM-kisojen sprinttiviestissä ja juoksi joukkueen kahdeksanneksi.

- Viesti jännittää aina jonkin verran, juoksu oli hyvä, osasin tehdä omat valinnat eikä ero kärkeen revennyt, Niemi kommentoi suoritustaan.

Severi Kymäläisen vaikeudet toisella osuudella pudottivat Suomen 14:toista. MM-kisojen ensikertalainen oli kuitenkin itse tyytyväinen.

- Tein täydellisen suorituksen, en olisi voinut tehdä mitään toisin, ne meni vaan niin pirun lujaa, Kymäläinen kommentoi kisan jälkeen.

Mårten Boström lähti kohottamaan joukkueen asemia ja kiri juoksullaan kymmenenneksi.

- Kyllä laitoin kulkuset heilumaan lähdössä saakka, ja se tuntui loppupuolella, meinasi nousta konepelti pystyyn, Boström kertoi.

Boströmillä todella oli jalassaan kulkuset, joiden hän kertoi karkottavan turisteja kaupungissa ja kenties hämäävän vastustajia.

Ankkuri Marika Teini kohotti Suomen asemia vielä pari sijaa, ja joukkueen lopputulos oli kahdeksas 2.25 erolla kärkeen.

Trenton kaupungissa Italiassa juostu sprinttiviesti päättyi sveitsiläisjuhlaan, kun ankkuri Judith Wyder viimeisteli joukkueen suorituksen ja saapui ensimmäisenä maaliin. Wyder voitti kisoissa aikaisemmin naisten sprintin.

Tanskan Maja Moeller Alm kiri ankkurina aivan Wyderin kannoille, ja kisojen ennakkosuosikkimaan sijoitus oli toinen. Pronssi meni Venäjän joukkueelle.

Sprinttiviesti juostiin ensimmäistä kertaa suunnistuksen MM-kisojen historiassa. Kisat jatkuvat keskiviikkona pitkällä matkalla, perjantaina on vuorossa keskimatkan kilpailu, jossa on mukana Minna Kauppi. Lauantaina kisat päättyvät viesteihin.

Suosittelemme

Tuoreimmat