Suora

  • Urheiluruutu
  • EIF sydämessä - Peter Haglund ystävyydestä, kritiikistä ja hukatusta perhe-elämästä
  • Urheiluruutu

Helsingin EM-regatta käyntiin upeassa kelissä

49er- ja 49erFX -luokkien EM-purjehdukset alkoivat tiistaina Helsingissä.

urheilu
49er purjehdus
Eero Lehtinen

Naisten ja miesten olympialuokat 49er ja 49erFX aloittivat EM-urakkansa Helsingin edustan hienossa kesäsäässä. Kolme rata-aluetta Pihlajasaaren molemmin puolin tarjosivat tuulen ja lämpötilan puolesta ihanteelliset olosuhteet. Sen sijaan Lauttasaaren rantojen kivet koituivat ainakin kahden brittivenekunnan kohtaloksi.

Suomalaisittain regatta saatiin 49er-luokassa käyntiin odotetusti. Kotivesillään Lauri Lehtinen & Miikka Pennanen purjehtivat vahvasti sijoittuen kahdesti kärkikymmenikköön (5. & 8.). Valitettavasti päivän toisessa lähdössä suomalaistuomarit poimivat tasaisesta rivistä juuri Lehtisen venekunnan varastaneeksi.

Varaslähdön tuomat virhepisteet rasittavat suomalaisia vielä kokonaistuloksissa, vasta neljän purjehduksen jälkeen huonoin suoritus putoaa pois. Muut suomalaisvenekunnat jäivät joukon häntäpäähän. Mukana on kuitenkin kolme uutta nuorta tiimiä, joista kuullaan varmasti lisää, kun Tokion 2020 olympiakisat lähestyvät.

Lauri Lehtinen ja valmentaja Joakim Wilenius pitivät avauspäivän keliä ensimmäisten osuuksien osalta vaativina. Tuulen suunnassa ja voimakkuudessa oli suuria vaihteluja. Erityisen tyytyväinen Wilenius oli suojattiensa startteihin, vaikka yksi hieman pitkäksi menikin, samoin venevauhti oli huippuluokkaa.

- Lähdemme huomiseen hyvillä mielin, päätti Lehtinen jälkianalyysinsä.

Naisten FX-luokassa purjehdittiin neljä osapurjehdusta. Suomalaisittain vahvimmin aloittivat Nora Ruskola ja Camilla Cedercreutz, jotka jatkavat keskiviikkona sijalta 28. Vain neljä pistettä ja kaksi sijaa perässä tulevat Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva.

Keskiviikon ohjelmassa on ensin kolme lähtöä FX-naisille ja miesten pitäisi saada purjehdittua neljä purjehdusta, mikäli Helsingin helteinen sää sen sallii.

Lähteet: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat