Suora

  • Urheiluruutu
  • EIF sydämessä - Peter Haglund ystävyydestä, kritiikistä ja hukatusta perhe-elämästä
  • Urheiluruutu

Helsingin EM-vesillä vaativat kelit ja dramaattinen päivä

Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva ovat suomalaisista parhaissa asemissa 49-luokan EM-purjehduksissa Helsingissä.

urheilu
49er purjehdus
Eero Lehtinen

Naisten ja miesten olympialuokat, 49er ja 49erFX, pääsivät jatkamaan EM-regattaansa Helsingissä torstain kovaksikin yltyneessä itätuulessa.

Tuuleton ja helteinen keskiviikko vaihtui todella vaativaksi keliksi, kun itätuuli puhalsi parhaimmillaan 12 m/s. Loukkaantumisiltakaan ei vältytty ja sairaalapäivystykseen jouduttiin viemään kolme purjehtijaa. Kaikki venekunnat eivät pystyneet koko torstain ohjelmaa purjehtimaan läpi. Suomalaisittain päivä oli värikäs.

Kolmella purjehduksellaan kilpailupäivänsä aloittaneet naiset pääsivät FX-veneissään todelliseen testiin, tuuli oli voimakkaimmillaan juuri FX-lähtöjen aikana. Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva nousivat hienosti kymmenen sijaa päivän aikana sijalle 20 ja varmistivat paikkansa perjantain kultalaivueeseen.

Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz pystyivät niinikään parantamaan sijoitustaan (25.) ja varmistamaan paikkansa 26 parhaan venekunnan joukossa ja kultaryhmässä.

Miesten puolella Lauri Lehtisen ja Miikka Pennasen päivä oli ristiriitainen. Avauslähtö meni pilalle kaatumisen takia ja kolmannessa purjehduksessa kaksikon kommunikaatio epäonnistui lähtöhetkellä.

Päivän toisessa lähdössä Lehtinen-Pennanen purjehtivat upeasti kärkisijoilla koko kilpailun ja ylittivät maalilinjan kolmantena. Neljännessä purjehduksessa otteissa näkyi jo väsymisen merkkejä.

- Tämän parempaan ei vielä pystytty. Yhteistä aikaa luokan kansainvälisissä kilpailuissa on takana vasta kaksi ja puoli regattaa. Virheitä tulee vielä liikaa ja omalta osaltani fysiikkapuolen rakentaminen on kesken, totesi uupunut ja alaselkäänsä pidellyt Pennanen rannassa.

Suomalaiset jäivät sijalle 34 eivätkä päässeet taistelemaan mitaleista.

Lähteet: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat