Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kaupille paha pettymys, keskimatkalla ruotsalaisjuhlat

Suunnistuksen keskimatkan kolminkertainen maailmanmestari Minna Kauppi pettyi pahoin Italian MM-kisojen keskimatkalla. Saila Kinni oli paras suomalainen.

urheilu
Minna Kauppi
Minna KauppiEPA

Minna Kauppi myönsi ennen MM-kisojen keskimatkaa, että kilpailu on hänelle täydellinen kysymysmerkki. Akillesjännevammoista kärsinyt Kauppi oli kisannut ennen tätä matkaa vain kolme kertaa.

Kaupin kisa menikin piloille heti ensimmäisellä rastilla, kun hän otti paljon turhia sekunteja pienen virheen takia. Kauppi ei pystynyt nostamaan itseään enää takaisin kärkikamppailuun ja sijoittui 24:nneksi.

Saila Kinni teki sen sijaan tasaisen varmaa ja tehokasta työtä viiden kilometrin matkalla. Hän oli parhaimmillaan 4:ntenä, mutta lopputuloksissa parhaana suomalaisena 7.s, 2 minuuttia ja 26 sekuntia voittajalle hävinneenä. Venla Niemi oli lopputuloksissa 17:s, 5 minuuttia ja 21 sekuntia kärjestä.

Keskimatkan kisasta tuli lopulta ruotsalaisjuhlat, sillä Annika Billstam nousi loppua kohti tasaisen varmasti. Kisaa melkein koko alkumatkan johtanut Tanskan Ida Bobach teki karkean virheen 14. rastilla ja menetti siinä maailmanmestaruuden. Billstam kukisti Bobachin 22 sekuntilla. Pronssille suunnisti Ruotsin Tove Alexandersson.

Suosittelemme

Tuoreimmat