Vastustajajoukkueen kapteeni: "Itseluottamus aika vähissä. Tosi vaikeaksi heille menee"

Rovaniemen Palloseura voitti Turun Palloseuran napapiirillä lauantai-iltana maalein 3-0. Voiton ansioista RoPS nousi Veikkausliigan yhdeksänneksi. TPS jatkaa Veikkausliigan viimeisenä.

urheilu
RoPSin kapteeni Antti Okkonen
RoPS kapteeni Antti Okkonen katsoo jo tuleviin europeleihin. Turkulaisten tilanteen hän näkee vaikeana.Juha Mäntykenttä / Yle

Toiseksi viimeiseen IFK Marianhaminaan turkulaisilla on matkaa jo kahdeksan pistettä.

Vaikka kautta on edelleen jäljellä neljätoista ottelua, niin turkulaisten tilanne näyttää heikolta. Turun Palloseuran pelaajien ilmeet olivat ottelun jälkeen apeat. Kokenut Mikko Hyyrynen halusi ottelun jälkeen uskoa TPS:n säilymiseen Veikkausliigassa, mutta elekieli paljasti että usko alkaa olla aika vähäistä.

– Näkeehän sen taulukosta että pahalta näyttää. Ei niitä pisteitä hirveesti ole tullut tähän mennessä mutta niitä on mahdollista saada. Olisihan niitä pisteitä tänäänkin ollut periaatteellisella tasolla saada, jos oltais pelattu ne muutama tilanne vähän fiksummin ja onnistuttu tekemään maali, Mikko Hyyrynen näki.

– Onhan tässä pelejä vielä ja pisteitä jaossa vaikka kuinka paljon. Neljätoista peliä vielä jäljellä. Kyllähän niissä ehtii pisteitä kerätä, mutta tottakai meidän täytyy pystyy parempaan esitykseen ja pelaamaan ehjempiä, riskittömämpiä pelejä, kokenut 37-vuotias hyökkääjä Mikko Hyyrynen analysoi.

Voimia säästettiin europeliin

Rovaniemen Palloseuran kapteeni Antti Okkonenkin näkee turkulaisten tilanteen haasteellisena

– Nuori joukkue ja viimeisenä sarjassa. Itseluottamus on aika vähissä. Tosi vaikeaksi heille menee. Sillä tavalla vähän ikävä laittaa nuori joukkue tuollaiseen tilanteeseen että toivoisi että siinä olisi enemmän kokeneita pelaajia rinnalla, Okkonen näki.

Vaikka kautta onkin jäljellä vielä reilusti. Vastustajan peli-ilme ei tehnyt vaikutusta kotijoukkueen kapteeni Antti Okkoseen. TPS:n selkäranka katkesi jo ensimmäisen maalin jälkeen.

– Ensimmäisen maalin jälkeen oli jo havaittavissa vähän että itseluottamus petti, Okkonen jatkoi.

Nopeasti ratkenneen pelin ansioista joukkue pystyi laskemaan tempoa ja säästämään voimia torstaina 17.7 Oulussa Raatin stadionilla pelattavaan Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen otteluun Asteras Tripolista vastaan.

– Aina kun voitat niin henkisesti palautuminen on huomattavasti helpompaa. Johdettiin 3-0 niin kyllä siinä pystyy itseään säästämään. Se oli tosi tärkeää, Rovaniemen Palloseuran kapteeni Antti Okkonen summasi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat