Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari

Contador antoi ensimmäisen varoituksensa Nibalille

Blel Kadri polki Ranskalle ensimmäisen etappivoiton tämän vuoden pyöräilyn Ranskan ympäriajossa. Alberto Contador supisti muutamalla sekunnilla Astana-tallin Vincenzo Nibalin etumatkaa kokonaiskisassa.

urheilu

Ranskan ympäriajon kahdeksas etappi oli 161 kilometrin mittainen mäkietappi Tomblainesta Gerardmer La Mauselaineen. Ag2R-tallin Blel Kadri oli mukana viiden miehen irtiotossa jo alkumatkalla ja oli maanmiehensä Sylvain Chavanelin kanssa karussa, kun edessä oli enää etapin kolmen nousun mittainen mäkiosuus.

Kadri jätti IAM-tallin Chavanelin heti ensimmäisessä mäessä ja polki ylivoimaiseen etappivoittoon. Eroa toiseksi tulleeseen Tinkoff-Saxo-tallin Alberto Contadoriin kertyi 2.17.

Kokonaiskilpailussa johdossa oleva Vincenzo Nibali polki kolmanneksi, mutta osoitti etapilla ensimmäistä kertaa haavoittuvaisuutta. Italialainen jatkaa Tourin kärjessä, mutta hänen pahin kilpailijansa Contador pystyi nipistämään etumatkaa hieman. Lisäksi espanjalainen, kaksinkertainen Tour-voittaja, osoitti olevansa edelleen vahva vireessä mäkiosuuksilla. Kun Contador iski viimeisessä nousussa, ei Nibali pystynyt täysin tähän vastaamaan. Espanjalainen nousi kokonaistilanteessa 16. sijalta 6:nneksi.

Contadorin ja Nibalin voimasuhteista saadaan parempaa selkoa sunnuntain etapilla, sillä tuolloin on edessä lähes vuoristoetappia vastaava matka Gerardmerista Mulhouseen. 170 kilometrin mittaiselle matkalle mahtuu kuusi pitkää nousua, joista kolme on kolmoskategorian, kaksi kakkoskategorian ja yksi ykköskategorian nousu.

Lähteet: AFP, Reuters

Suosittelemme

Tuoreimmat