Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ihmepoika ratkaisi MM-finaalin: "Näytä, että olet parempi kuin Messi"

MM-finaalin ratkaisija löytyi Saksan vaihtopenkiltä.

urheilu
Mario Götze viimeisteli tästä MM-finaalin ratkaisseen osuman.
Mario Götze viimeisteli tästä MM-finaalin ratkaisseen osuman. AFP / Lehtikuva

Mario Götze tuli varsinaisen peliajan lopussa Miroslav Klosen tilalle ja ratkaisi MM-finaalin jatkoajalla. Götze otti upeasti pallon haltuunsa ja laukoi takakulmaan 113. peliminuutilla mestaruusmaalin.

- Sanoin Mario Götzelle: “mene kentällä ja näytä, että olet parempi kuin Messi”, Saksan päävalmentaja Joachim Löw kertoi finaalin jälkeen.

- Götze on ihmepoika, joka pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla. Hän on ratkasija, joka voi tehdä ratkaisevan eron otteluun, kuten hän tänään teki, Löw ylisti.

Saksa on ollut vuodesta 2006 useissa arvokisoissa putkeen lähellä täysosumaa, mutta mestaruus tuli viimeinen Brasiliassa historiallisella tavalla. Saksa on ensimmäinen eurooppalainen joukkue, joka on voittanut Amerikan mantereella.

- Olemme ylpeitä siitä, että voitamme eurooppalaisena maana Etelä-Amerikassa. Ja vieläpä Brasilian Riossa, jossa jalkapalloa rakastetaan.

- Olemme olleet yhdessä 55 päivää, olemme aloittaneet tämän projektin vuosia sitten. Tämä on sen kovan työn kulminaatiopiste. Olemme pystyneet parantamaan suoritustamme, olemme uskoneet siihen ja tehneet paljon työtä, Löw pohti mestaruuden salaisuutta.

Lähteet: AFP

Suosittelemme

Tuoreimmat