Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Miesten lyhytohjelma

KalPa hankki tsekkiläisen KHL-finalistin

Kuopiolaisseura värväsi kärkiketjuihinsa laituriksi tsekkiläisen Michal Birnerin. Myös maalivahtiosasto vahvistuu, kun lupaava nuori Samu Perhonen liittyy KalPan riveihin.

urheilu
Michal Birner
Michal Birner on pelannut SM-liigaa aiemmin TPS:n väreissä.Yle

Jääkiekon SM-liigassa pelaava KalPa on hankkinut kaksi uutta pelaajaa. Tsekkiläinen laitahyökkääjä Michal Birner siirtyy Kuopioon yksivuotisella sopimuksella LEV Prahan joukkueesta, jossa hän pääsi KHL-finaaleihin asti.

28-vuotias Birner on pelannut aiemmin SM-liigassa Pelicansin ja TPS:n riveissä yli 180 ottelua. Parhaimmalla kaudellaan 2009–2010 Birner teki runkosarjassa 45 pistettä.

KalPan urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapasen mukaan joukkue tarvitsee Birnerin kaltaista monipuolista pelaajaa. Kokenut hyökkääjä tuo KalPaan myös menestymisen kulttuuria, arvioi Kapanen.

KalPa on tehnyt sopimuksen myös maalivahti Samu Perhosen kanssa. Sopimus Perhosen kanssa on kaksivuotinen, joista jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Samu Perhonen on Jämsän Kiekko-Susien kasvatti. Edmonton Oilers varasi miehen NHL:ään kolmannella kierroksella kesällä 2011. KalPassa Samu Perhonen taistelee toisen nuoren maalivahdin Tuukka Smuran kanssa paikasta Eero Kilpeläisen haastajana.

Kuopiolaisseuralla on nyt sopimukset ensi kaudesta kolmen maalivahdin ja kahdeksan puolustajan kanssa. Hyökkääjiä on vahvuudessa 18. KalPan urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen sanoo, että KalPan nyt kasassa oleva ryhmä aloittaa jääharjoittelun elokuun alussa.

Mikäli NHL-varauksen saanut Kasperi Kapanen pelaa jo ensi kaudella Pohjois-Amerikassa, KalPa hankkii hänen tilalleen pelaajan.

Lähteet: KalPan tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat