Suomen ex-päävalmentajan eksoottinen valinta – Turkin mäkihyppyjoukkueen peräsimeen!

Pekka Niemelä aloitti tehtävänsä Turkin mäkihyppymaajoukkueen päävalmentajana. Niemelän joukkue koki heti aluksi suuren takaiskun, kun Erzurumin mäkikeskus kärsi valtavia vahinkoja maanvyörymässä.

Pekka Niemelä valmensi Suomen mäkihyppymaajoukkuetta muutaman kauden ajan. (arkistokuva) Kuva: Yle

Keväällä pestinsä Suomen mäkihyppymaajoukkueen kanssa päättänyt Pekka Niemelä nimitettiin keskiviikkona Turkin mäkijoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

- Teknisesti ottaen olen päävalmentaja, mutta työskentelen myös neuvonantajana mäkihypyn kehittämiseen, valmennusjärjestelmän ja kansainvälisten kontaktien luomiseen liittyvissä asioissa, Niemelä sanoi FIS:n verkkosivujen mukaan.

Turkissa on käynnissä pitkän tähtäimen kehitysprojekti, jonka tulosten myötä on tarkoitus saada maan hyppääjiä vähitellen kohti kovia kansainvälisiä kilpailuja.

- Uskon, että meillä on realistiset mahdollisuudet saada turkkilaisia mäkimiehiä maailmancupiin kahden vuoden sisällä. Sen jälkeen tavoitteena on paikka MM-kisoissa ja sitten olympialaisissa.

Turkin Erzurumiin rakennettiin vuonna 2010 viiden eri kokoisen mäen kattava nykyaikainen mäkihyppykeskus, jossa on järjestetty jo esimerkiksi junioreiden kansainvälisiä kilpailuja. Kyseinen keskus koki kuitenkin valtavia tuhoja juuri tällä viikolla sattuneessa maanvyörymässä.

Niemelän mukaan Turkin maajoukkue siirtyy harjoittelemaan Suomeen ja muualle Eurooppaan ainakin siihen saakka, kunnes Erzurumin mäet ovat jälleen kunnossa.