Suora

  • Urheiluruutu

Lähdemäelle uran avaustappio historiallisessa UFC-ottelussa

Claudia Gadelha otti tiukan voiton Tina Lähdemäestä UFC:n ensimmäisessä naisten korsisarjan ottelussa.

urheilu
Tina Lähdemäki pääsee UFC-otteluun.
(Arkistokuva)Jani Mesikämmen

Vapaaottelija Tina Lähdemäki hävisi Claudia Gadelhalle uransa ensimmäisessä UFC-ottelussa. Brasilialainen vei tiukan ottelun nimiinsä kaikin tuomariäänin. Tappio oli 26-vuotiaalle Lähdemäelle vapaaottelu-uran ensimmäinen.

- Minusta ei ollut tänään voittamaan, mutta tulen takaisin parempana ja vahvempana, Lähdemäki sanoi Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun) ottelun jälkeen.

Yhdysvaltain Atlantic Cityssä käyty ottelu oli historiallinen, sillä kyseessä oli lajin suurorganisaation ensimmäinen naisten korsisarjan ottelu. Lähdemäestä tuli samalla ensimmäinen suomalaisnainen UFC:ssä ja vasta neljäs suomalaisottelija Tony Halmeen, Anton Kuivasen ja Tom Niinimäen jälkeen.

Brasilialaisen jujutsun maailmanmestari Gadelha otti ottelun hallinnan heti avauserässä ja sai alasviennin toisella minuutilla. Brasilialainen pääsi myös erän lopussa yrittämään kuristusta, mutta Lähdemäki taisteli hyvin itsensä irti tilanteesta.

Sama tahti jatkui myös kahdessa muussa erässä, kun Gadelha sai haettua muutaman alasviennin Lähdemäen taistella tiukasti vastaan. Tuomariäänet olivat lopulta brasilialaisen hyväksi 30-26, 30-27, 30-27. Gadelhalle voitto oli vapaaottelu-uran 12:s ja hän jatkaa yhä tappiottomana.

Lähteet: FightSport

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat