Virkiän jokeriduo iski Lännen naiset voittoon

Janette Lepistö ja Enni Kylä-Kause moukaroivat kahta lukuun ottamatta Lännen juoksut, kun Itä kaatui naisten ottelussa luvuin 2-0 (4-1, 4-1).

Naisten Itä-Länsi-ottelu päättyi Lännen voitonjuhliin. Kuva: Tomi Hänninen

**SEINÄJOKI. **Länsi vei pesäpallon naisten 53. Itä-Länsi-ottelun ja tasoitti kautta aikojen otteluvoitoiksi 25–25. Loppulukemat 3670 katsojan edessä olivat 2-0 (4-1, 4-1). Ottelun parhaaksi valittiin Porin Pesäkarhujen Carita Toiviainen, joka sai palkinnoksi 300 euron rahapalkinnon.

- Kyllä minulle aina voitot kelpaavat, oli ottelu mikä tahansa. Olimme tänään tosi hyviä ulkona ja oli hienoa katsoa kaikkien peliä. Kaikille tuli onnistumisia tasaiseen tahtiin, Toiviainen mietti ottelun jälkeen.

Länsi otti heti pelin avausvuoroparissa komennon. Lapuan Virkiän lyöjäjokerikaksikko Enni Kylä-Kause ja Janette Lepistö iskivät peräjälkeen ensimmäisen aloittavalla. Idän jokeriosasto vastasi tasoittavalla, kun Saara Suomalainen tinttasi vastustamattomasti kakkospuolelle väliin.

Kolmannessa vuorossa vasta 18-vuotias Lepistö vei Lännen jo 4-1-johtoon ennen kuin hurja ukkosmyrsky keskeytti pelin. Salama iski aivan kentän viereen ja päätuomari puhalsi välittömästi pelin poikki.

Ottelun tauko pidettiin perjantaisen A-poikien pelin tapaan sadekuuron aikana ja toinen jakso pelattiin heti ensimmäisen jakson viimeisen vuoron perään.

Lepistö jäi neljästä lyödystä huolimatta ilman palkintoa

Toinen jakso noudatteli hyvin pitkälti ensimmäisen käsikirjoitusta. Kylä-Kause vei Lännen johtoon, Eeva Mäki-Maukola toi Idän tasoihin ja Lepistön illan kolmas vei Lännen jälleen johtoon toisessa vuoroparissa.

Sen jälkeen Länsi ei enää päästänyt Itää mukaan peliin ja kautta aikojen ensimmäisen arvo-ottelunsa pelannut Lepistö viimeisteli neljännessä vuorossa toisen jakson 4-1-lukemat. Virkiän jokerikaksikko löi kahta lukuun ottamatta joukkueensa kaikki juoksut.

- Palkintoja ei riitä ilmeisesti ihan kaikille hyville pelaajille. Kunnioitan Janettea, kun pystyy noin nuorena pelaamaan noin hyvän ottelun. 18 vuotta taulussa ja ensimmäinen Itä-Länsi, jossa lyö neljä juoksua. Ei se voi tuurilla tulla, Lännen ja Virkiän pelinjohtaja Jukka Liikala kommentoi ottelun jälkeen.

Länsi voitti aiemmin päivällä myös B-tyttöjen ottelun lukemin 2-0 (11-3, 4-2). Kentän parhaana palkittiin voittajajoukkueen Eveliina Kesti.