Hyppää sisältöön

Lepistö ryminällä sisään arvo-otteluihin: "Ennen katsonut näitä pelejä netistä"

Lapuan Virkiän lyöjäjokeri takoi neljä juoksua arvo-otteludebyytissään ja yllättyi omasta huippusuorituksestaan.

Kuva: Tomi Hänninen

**SEINÄJOKI. **Janette Lepistö oli yksi ottelun ratkaisuhahmoista, kun Länsi vei naisten Itä-Länsi-ottelun lukemin 2-0 (4-1, 4-1). Neljästä lyödystä juoksusta huolimatta Lapuan Virkiän 18-vuotiasta lupausta ei huomioitu palkintojenjaossa, vaikka yleisössä hän oli monen mielestä kentän paras.

Lepistö ei itse niin palkinnoista välittänyt, mutta oli erittäin tyytyväinen omaan esitykseensä uransa ensimmäisessä varsinaisessa Itä-Länsi-tapahtumassa. Aiemmat arvo-ottelut hän pelasi C- ja D-tytöissä juniorileireillä.

- Oli tosi suuri kunnia ja ei sitä varmaan oikein vieläkään tajua, että on pelannut naisten Itä-Lännessä. Aina on ennen katsonut näitä pelejä netistä ja telkkarista, Lepistö sanoi ottelun jälkeen.

Kuluva kausi on ollut 18-vuotiaalle nuorelle lupaukselle varsinainen läpimurtosesonki. Lyöjäjokeri on lyönyt debyyttikaudellaan 16 ottelussa huimat 4+41 juoksua ja on lyöjätilaston toisena.

- Ei siihen oikein mitään salaisuutta ole. Olen vain yrittänyt pelata omaa rentoa peliäni, Lepistö totesi.

Kehitykseen on varmasti vaikuttanut ainakin suuri vastuu. Virkiän superpesisjoukkueen lisäksi Lepistö pelaa myös tyttöjen Superpesiksessä. Siellä hän on niin ikään lyöjätilaston toisena 4+36 lyödyllään.

- Nyt kun alkoi jatkosarja, niin nekin ovat kovia pelejä. Ensi viikolla on yhteensä viisi peliä, niin voi vähän painaa jaloissa. Ei siinä muuta ehdi tekemään, lukiosta kesälomalla oleva 18-vuotias hymyili.