Piti pelata junioreissa – palkittiinkin naisten Idän joukkueen parhaana

Vasta 17-vuotias Noora Patrikainen pisti taktisilla väärillään Lännen sisäpelin ajoittain varsin sekaisin.

Kuva: Tomi Hänninen

**SEINÄJOKI. **Jyväskylän Kirittärien Noora Patrikainen valmistautui vielä reilu viikko sitten B-tyttöjen Itä-Länsi-otteluun. Yksi puhelu kuitenkin mullisti suunnitelmat, kun kohta 18 vuotta täyttävä nuori lupaus nousikin naisten arvo-otteluun Niina Härkösen tilalle. Viinijärven Urheilijoiden lukkarilla todettiin viime viikolla syöpä, ja hän vetäytyi pelikentiltä.

- Vuokatti-pelin jälkeen vähän reilu viikko sitten kuulin valinnasta. Se oli tosi hieno juttu. Sitten kun kuuli syyn, minkä takia Härkönen ei pääse, niin kenellekään ei sellaista toivoisi, Patrikainen mietti ottelun jälkeen.

- Pari ensimmäistä yöstä sen jälkeen kun kuulin, niin jännitti. Sen jälkeen se tasaantui. Tietenkin jännitti tänäänkin hyvällä tavalla vielä ennen peliä. Tutut joukkuekaverit ja valmennus kuitenkin auttoivat, hän jatkoi.

Jännitys ei ainakaan katsomoon asti välittynyt, sillä Patrikainen oli yksi kentän pirteimmistä ja hänet palkittiinkin Idän parhaana pelaajana. Tähtihetkiä olivat neljä kotipesään tehtyä kärpästä, jotka saivat Lännen pelinjohtaja Jukka Liikalankin ymmälleen.

- Kahdella kerralla oli kuitenkin väärä pois -merkki, niin ihmetytti vähän, missä ne aivot olivat, Liikala pohdiskeli lehdistötilaisuudessa.

Patrikainen itse suhtautui tyynesti upeisiin irrotuksiinsa.

- Olemme pelanneet sen verran monta kertaa Lapuaa vastaan, niin tiesi vähän jo ennakkoon juttuja.