1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Selänteellä pallokypärä, Kohosella pikkuräpylä

Toni Kohosessa on hieman pesäpalloilun Teemu Selännettä paitsi pelivuosien ja luonteensa takia, mutta myös varusteiden suhteen.

Toni Kohonen Sotkamon Jymy
Kuuntele miesten Itä-Länttä suorana klikkaamalla kuvaa.

**SEINÄJOKI. **Sotkamon Jymyn Toni Kohonen, 38, pelaa sunnuntaina jo pitkän uransa 18. aikuisten Itä-Länsi-ottelun. Niiden lisäksi hän on ehtinyt junioreissa pelata vielä 11 päälle, joten arvo-otteluiden putki on jatkunut jo 29 vuotta.

- Iso numerohan se on tietysti. Onhan näissä karkeloissa tullut oltua, mutta mikäs siinä. Ihan mukavaa on taas pelata. Yleisö kun äänestää, niin tietää, että jotain on tehnyt oikein. Kiitokset heille kunnianosoituksesta, Kohonen miettii.

Kaikkien aikojen Itä-Länsi-pelaaja saa sunnuntaina myös erityisen kunnianosoituksen, kun välinevalmistaja Karhu lanseeraa kiteeläiselle oman nimikkoräpylän. Suomen kaikkien aikojen jääkiekkoilija Teemu Selänne tunnettiin aina pallo-Jofastaan. Kohosen tavaramerkki on puolestaan muita pienempi räpylä.

- Tuo mallini on poistunut markkinoilta joku aika sitten ja itse olen aina halunnut sellaisella pelata. Karhu on aina vuosittain joutunut tekemään pari kappaletta niitä räpylöitä. He ajattelivat, että otetaan malli käyttöön ja tehdään siitä vähän isompi juttu, Kohonen kertoo.

Kohonen ja Jymy saivat Itä-Länsi-otteluiden ympärille vähän pidemmän tauon, kun seuraava peli on vasta ensi torstaina. Osa arvo-ottelun pelaajista on kuitenkin pelannut viime torstaina ja pelaa uudelleen tiistaina heti Itä-Länsi-ottelun jälkeen. Kohosen mielestä pelitahti alkaa olla liian kova.

- Raja on tässä 30 pelissä viimeistään. Meillä on kausi aika lyhyt ja juhannustauko kestää aina viikon tai vähän enemmän. Mieluiten totta kai vähän vähemmän, Kohonen lataa.

Ennen Kohosen 18. aikuisten Itä-Länsi-ottelua ohjelmassa on myös hiljainen hetki, jolla muistetaan edesmennyttä Eino Kaakkolahtea. Lukkarilegenda oli Kohoselle tuttu ja oli muun muassa kiteeläisen seurana toissavuonna, kun Kohonen tuli pelattujen Itä-Länsi-otteluiden määrässä hänen rinnalleen.

- Näin Eikkaa vielä vilaukselta Urheilugaalassa talvella, mutta en ehtinyt juttelemaan. Huomenna tulee hieno kunnianosoitus hänen hienolle uralleen.

Miesten 80. Itä-Länsi-ottelu suorana Yle Puheessa kello 16 alkaen.