1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Orava palaa Lännen paitaan – vastassa tutut "Sotkamon ääliöt"

Aki Orava lähti hakemaan Alajärveltä isompaa roolia ja sai sitä. Sunnuntaina hän saa vastaansa nipun vanhoja joukkuekavereita, joiden kanssa välit ovat ainakin Oravan mukaan kunnossa.

Aki Oravan hymy ei hyydy Roope Korhosen kakkosarajaleikkureiden edessä. Kuva: Tomi Hänninen

SEINÄJOKI. Aki Orava pelaa sunnuntaina uransa kuudennen aikuisten Itä-Länsi-ottelun ja palaa Lännen paitaan siirryttyään Sotkamon Jymystä Alajärven Ankkureihin viime kauden päätteeksi. Sanavalmis Vaasan Mailan kasvatti pelasi ensimmäisen arvo-ottelunsa Lännen paidassa, mutta on välissä ehtinyt edustaa vuorotellen kumpaakin puolta useamman kerran.

Mukavaahan se on noiden ääliöiden kanssa päästä pelaamaan vastakkain. Äärimmäisen hyvät välit ovat ainakin minun puoleltani, en tiedä mitä he minusta ajattelevat.

Aki Orava Sotkamon pelaajista.

Pelikaverit ovat 31-vuotiaan pelurin mukaan kuitenkin pääosin samat. Olosuhteissa Ankkureiden avainpelaaja on kuitenkin huomannut kahdeksan vuoden aikana suuren muutoksen, vaikka peli onkin pääosin samaa kuin aiemmin.

- Silloin olimme pienessä huoneessa, jossa oli neljä jätkää samassa. Nyt olemme hotellimajoituksessa kuitenkin, Kiteellä vuonna 2006 aikuisten Itä-Lännessä debytoinut Orava miettii.

Kolmen Sotkamossa vietetyn mestaruusvuoden jälkeen Orava lähti hakemaan uusia haasteita Alajärveltä, mistä hän on saanut niitä asioita, joita lähti hakemaan. Hän on saanut joukkueen kokeneimpiin kuuluvana isompaa roolia ja sitä kautta kehittänyt omaa pelaajapersoonaansa. Tulokset eivät toki ole olleet huippuja, sillä Ankkurit on sarjassa toiseksi viimeisenä.

- Tietenkin samalla olen hirveän pettynyt, ettemme ole tuon paremmin pelanneet. Olin ihan vakaasti sitä mieltä, että meillä on mahdollisuudet kahdeksan sakkiin. Pienet marginaalit ovat peräpäässä ja ne ovat monesti kääntyneet meitä vastaan,

Jani Komulaisen kolme kotiteatteripakettia

Sunnuntaina Orava saa vastaansa viisi edelliskauden joukkuekaveriaan Jymystä. Haastatteluhetkellä Jymyn lyöjätykki Roope Korhonen kävelee Oravan ohi ja kertoo kainuulaisten iskevän sunnuntain ottelussa kakkosrajaan, jossa entinen joukkuekaveri pelannee. Sanavalmis Orava ei kuitenkaan hätkähdä vaan iskee heti takaisin.

- On mukavaa, kun tietää, mitä pojat lyövät ja mistä asennosta, niin helppoa tulee heitä vastaan, Orava sanoo hieman korotetulla äänellä, jotta poispäin kävelevä Korhonen varmasti kuulee.

- Mukavaahan se on noiden ääliöiden kanssa päästä pelaamaan vastakkain. Äärimmäisen hyvät välit ovat ainakin minun puoleltani, en tiedä mitä he minusta ajattelevat, hän nauraa perään.

Kakkosrajaleikkurit kiinni ottamalla Oravallakin on mahdollisuus kentän parhaan palkintoon ja sitä kautta uuteen rahapalkintoon. Sen suuremmin 500 euron potti ei Oravan silmissä kiilu, vaikka hän toki myöntää sen olevan askel parempaan suuntaan.

- Sen valitsee kuitenkin palkintoraati ja se on aina mielipide. Minulle riittää, kun olen tyytyväinen pelin jälkeen edustettuani seuraani, Orava miettii.

- Kyllähän se on kuitenkin konkreettinen juttu ja ei ole ainakaan turhaa rojua. Muistan, kun Komulaisen Jani lähti Kiteen Itä-Länsistä kolmen kotiteatteripaketin kanssa ja ei meinannut autoon mahtua. Siinä mielessä tämä on varmasti parempi, hän jatkaa hymyssä suin.

Miesten 80. Itä-Länsi-ottelu suorana Yle Puheessa kello 16 alkaen.