1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Superpesiksen kova pelitahti vie tilan harjoittelulta – "Ollaan ihan maksimirajoilla"

Aki Orava ja Toni Kohonen pitävät 30 ottelun runkosarjaa ehkä jo hieman liiankin tiukkatahtisena.

Kuva: Tomi Hänninen

**SEINÄJOKI. **Miesten Superpesiksen ottelumäärää lisättiin täksi kesäksi neljällä ja nyt runkosarjaotteluita tulee kullekin joukkueelle 30 kappaletta. Useampi peli tuo seurojen lipunmyyntikassaan lisää euroja, mutta samalla se myös tuntuu pelaajien kehoissa.

Alajärven Ankkureiden Aki Orava pelasi ennen Itä-Länsi-ottelua edellisen kerran torstaina ja on tositoimissa jälleen tiistaina arvo-ottelun jälkeen. Kokeneen Oravan laskujen mukaan hän pelaa heinäkuun aikana yhteensä 12 ottelua.

- Nyt ollaan ihan maksimirajoilla, jos mielitään, että porukka pystyisi vähän harjoittelemaankin. Tästä menemme kauden loppuun kolmen pelin viikkorytmillä, niin ei siinä paljon kehittävää harjoittelua pysty tekemään. Se on ainakin vanhemmilla pelaajilla palauttavaa vaan, Orava miettii.

Samoilla linjoilla on myös kaikkien aikojen Itä-Länsi-pelaaja Toni Kohonen, joka ei ole tiettävästi koskaan ollut sivussa superpesisottelusta loukkaantumisen takia.

- Eri rasituksia on etenkin etenijöille. Meillä on onneksi niin hyvissä asemissa etenijät ja kohtalaisen laaja tuo etenemiskaarti. Pystymme vähän miehiä vaihtamaan, etteivät ihan sippaile tällaisilla helteillä, Kohonen sanoo.

Etenkin naisten puolella pelaajien rasitusta lisää myös siviilityö, jota suurin osa pelaajista joutuu pelaamisen ohella tekemään. Myös osa miespelaajista käy töissä, mikä ei ole Oravan mielestä hyvä juttu pelin kehittämisen kannalta.

- Jos halutaan puhua menestyksestä, niin ei voi olla sitä, että olet kahdeksasta neljään töissä ja tulet suoraan kentälle sahanpurussa. Syöt siinä kolmioleivän ja tulet pelaamaan, niin on turha puhua tavoitteista, Ankkureiden konkari sanoo.

Miesten 80. Itä-Länsi-ottelu suorana Yle Puheessa kello 16 alkaen.