Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Frisbeegolf haluaa olla vakavasti otettava ammattilaisurheilulaji - "Olemme tulossa ammattilaisuuden asteelle"

Frisbeegolf tavoittelee tosissaan paikkaa vakavasti otettavana ammattilaisurheiluna.

urheilu
Timo Pursio
Katso Urheiluruudun juttu klikkaamalla kuvaa.

Frisbeegolfin Euroopan suurin kilpailu, European Masters, on pelattu viikonlopun aikana Tukholmassa, Ruotsissa. Pieni laji haluaa olla vakavasti otettava ammattilaisurheilulaji, ja tässä tavoitteessa on suuressa roolissa Jussi Meresmaa.

Pelaajat ja urheilijat ovat heti valmiita olemaan ammattilaisia, jos joku antaa sen mahdollisuuden.

Jussi Meresmaa

- Pelaajat ja urheilijat ovat heti valmiita olemaan ammattilaisia, jos joku antaa sen mahdollisuuden. Syy siihen, miksi frisbeegolfista ei ole tullut vielä ammattiurheilua, on siinä, ettei järjestäjien puolella olla pystytty luomaan mahdollisuuksia ja tarvittavaa esiintymislavaa. Minun tehtäväni on nyt rakentaa se lava, kertoi European Masters -kilpailun kilpailupäällikkö Jussi Meresmaa.

Suomalais-ruotsalainen kisaorganisaatio on onnistunut European Masters -kilpailun järjestämisessä ja saanut kehuja kilpailijoilta.

- Tämä alkaa olla jo ammattimaisella tasolla, kun puhutaan isoista kisoista. Pelaajista pidetään huolta ja radat ovat parantuneet. Yritämme seurata ammattilaisgolfin jalanjälkiä ja olemme nyt oikealla tiellä. Tarvitsemme vielä lisää medianäkyvyyttä sekä lisää katsojia ja tukijoita, arvioi vuoden 2009 maailmanmestari, yhdysvaltalainen Avery Jenkins.

Meresmaan mukaan frisbeegolf on tällä hetkellä ammattilaisuuden rajalla.

Minun tavoitteeni on se, että parhaat eurooppalaiset pelaajat voivat tehdä tätä ammatikseen.

Jussi Meresmaa

- Meillä on ammattimaisia pelaajia ja ammattimaisia turnauksia. Olemme muutaman vuoden päästä siitä, että meillä on ammattimainen kiertue. Olemme tulossa ammattilaisuuden asteelle. Noin kahden vuoden päästä Euroopassa on ammattilaiskiertue. Minun tavoitteeni on se, että parhaat eurooppalaiset pelaajat voivat tehdä tätä ammatikseen, Meresmaa totesi.

Ammattimaistumisen suhteen riittää vielä paljon tehtävää, ainakin Ruotsissa, jossa ei samanlaista firsbeegolf-buumia ole kuin Suomessa. European Masters -kisan järjestäjillä on kuitenkin kovat puheet. Muun muassa Aftonbladetin haastattelussa järjestäjät kertoivat, että frisbeegolfista on tulossa suurempi laji kuin tavallisesta golfista.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat