Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Tankotanssin tuore mestari Kivelä: "Haluan olla lajin ensimmäinen olympiavoittaja"

Suomalaisella Oona Kivelällä, joka voitti viikonloppuna tankotanssin MM-kisoissa kolmannen kultansa, on kova tavoite: hän haluaa olla lajin ensimmäinen olympiavoittaja.

urheilu
Oona Kivelä
Oona Kivelä on tankotanssin kolminkertainen maailmanmestari.Tuula Ylikorpi

Oona Kivelä voitti viikonloppuna tankotanssin kolmannen maailmanmestaruutensa. Yli 50 osanottajaa Lontoon MM-kisoissa kukistanut Kivelä kertoi tunnelmiaan voiton jäljiltä.

"Karsinnoissa pisteet menivät juuri ja juuri yli argentiinalaisen, kovimman vastustajani. Lähdin rauhassa kilpailusuoritukseen, mutta pian tajusin, että nyt todella lähtee, oli mielettömän hyvä olo".

Kivelän mukaan suoritus oli hänen uransa paras. Miten mestaruuksien jälkeen voi vielä kehittyä?

"Muut paranee ja tulee kovempia haasteita. Näen, että olen vasta alussa, kymmenen vuotta voin vielä ainakin kilpailla, jos pysyn terveenä. Ja lajistakin tulee kymmenen kertaa vaikeampaa", kuvailee 31-vuotias maailmanmestari.

Tankotanssi on kasvava laji ympäri maailmaa, ja sen sääntöjä muokattiin vastikään sitten, että ne ovat lähellä telinevoimistelua. Kivelä kertoo, että kansainvälinen voimisteluliitto FIG on harkinnut tankotanssin ottamista lajiperheeseen. Olympialaisiin pääsyssäkin on otettu ensiaskelma, sillä olympiakomitea on käynyt katsomassa MM-kisoja.

"Jos komitea joskus hamassa tulevaisuudessa haluaa enemmän show´ta, niin tämä on loistava laji siihen. Kuten telinevoimistelussa, tässäkään ei ole kyse siitä, kuka juoksee kovimpaa. Ihmiselle, joka ei ole nähnytkään tällaista ilma-akrobatiaa, on elämys katsoa".

"Itse haluan olla tankotanssin ensimmäinen olympiavoittaja", hän sanoo.

Kivelän mukaan myöskään lajiin liittyvät stereotypiat toisaalta yökerhojen, toisaalta sirkustelttojen puolelta eivät ole huono asia.

"Jos joku asia puhuttaa, se ei ole koskaan huono asia. Silloinhan sitä ainakin haluaa tulla katsomaan", Kivelä sanoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat