Suora

  • Uinnin EM, alkuerät 6.12.
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 6.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut

Etelätalo repäisi komean keihäskaaren

Lassi Etelätalo sekoitti keihäänheiton EM-valintoja. Etelätalo kiskaisi Joensuun Eliittikisoissa ennätyksensä 84,98 metriä.

urheilu
Lassi Etelätalo kuvassa
Lassi Etelätalo räväytti komean heiton Joensuussa.Lehtikuva

Lassi Etelätalo nousi Joensuun Eliittikisojen yllättäjäksi. Etelätalo kiskaisi keihäskauden avauskilpailussaan komean ennätyksensä 84,98 metriä. Etelätalo paransi ennätystään reilulla puolella metrillä. Entinen ennätys oli jo kolmen vuoden takaa vuodelta 2011.

Etelätalo teki ennätyksensä kolmannella kierroksella. Myös neljännen kierroksen 81,49-metrinen ja päätöskierroksen 80,65-metrinen heitto ylittivät 80 metrin rajan.

- Heitin parhaan heittoni melko hitaalla vauhdilla. Mutta heitto oli teknisesti hyvä. Tunsin jo verryttelyvaiheessa, että keihäs voisi lentää pitkälle, Etelätalo sanoi.

Egyptiläinen Ihab Abdelrahman nöyrtyi Etelätalon käsittelyssä. Abdelrahman heitti illan parhaallaan 81,15 metriä ja sijoittui kakkoseksi. Muista suomalaisista Toni Sirviö heitti 77,09 metriä ja Sami Peltomäki tuloksen 76,81.

Joensuun Katajaa edustavan Etelätalon kyynärpää on vihoitellut ja siirtänyt kisakauden avausta.

Tero Pitkämäki, Antti Ruuskanen ja Ari Mannio ovat olleet koko kesän vahvasti kiinni Suomen edustuspaikoissa Zürichin EM-kisoissa. Vasta nyt kautensa avannut Etelätalo saattaa sekoittaa EM-kisavalintoja, jos hän säilyttää saman tasonsa vielä viikon kuluttua Kalevan kisoissa Kuopiossa.

- Jos pystyn heittämään samanlaisen tuloksen kuin tänään, niin sehän olisi vahva argumentti EM-joukkueen valitsijoille, Etelätalo kommentoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat