Suora

  • Urheilustudio
  • Zao, naisten kilpailu
  • Wengen, miesten alppiyhdistetyn pujottelu
  • Wengen, miesten alppiyhdistetyn pujottelu
  • Cortina d'Ampezzo, naisten syöksylasku
  • Chaux-Neuve, yhdistetyn mäkiosuus
  • Chaux-Neuve, yhdistetyn mäkiosuus
  • Laax, lumilautailun slopestyle

Kalamuistot vaihtumassa koripalloon - Murphy valmiina Susijengin edustushommiin

Suomen koripallomaajoukkueen kenties puhutuin pelaaja Erik Murphy saapui maanantaina Suomeen ja odottaa innolla tositoimiin pääsemistä.

urheilu
Erik Murphy.
Lehtikuva

NBA-joukkue Cleveland Cavaliersin suomalaisvahvistus Erik Murphy saapui maanantaina Suomeen. 208-senttinen ja 23-vuotias Murphy odottaa innolla sinivalkoiseen paitaan pääsyä - ja uusien muistojen kirjoittamista.

- Kävin Suomessa joka kesä siihen saakka, kun täytin 12. Suurin osa muistoistani on Naantalista, sillä äitini on sieltä kotoisin ja olimme paljon siellä. Vietimme aikaa perheen kanssa, kalastimme ja söimme kalaa, Murphy muistelee.

Suomen edustaminen maajoukkuetasolla oli Murphyn mukaan selkeä päätös.

- Kun kehityin riittävän hyväksi ja maajoukkuepelit tulivat mahdollisiksi, päätin, että jos ikinä pelaan maajoukkueessa, pelaan Suomessa.

Edessä sulautuminen tiiviiseen Susijengiin

Susijengin runko on pysynyt samana jo vuosia ja pelaajat tuntevat toisensa läpikotaisin. Murphy ei kuitenkaan ota paineita joukkueeseen sopeutumisesta.

- Varmasti tulee olemaan haasteita, nämä kaverit ovat olleet yhdessä pitkään ja tuntevat toisensa hyvin. Olen kuitenkin katsonut videoita ja tutustunut pelaajiin, ja pelasimme jotakuinkin samalla tavalla ja samoilla periaatteilla yliopistossani. Uskon, että se auttaa minua, Murphy sanoo.

Päätin, että jos ikinä pelaan maajoukkueessa, pelaan Suomessa.

Erik Murphy

Sentteri tietää omat vahvuutensa ja pyrkii käyttämään niitä hyödykseen. Luotto joukkuekavereihin on kova.

- Opin asioita nopeasti ja joukkuetoverit varmasti opettavat minua niin hyvin, kuin pystyvät, Murphy kertoo luottavaisena.

Keskiössä joukkueen suoritus, ei omat näytöt

Floridan yliopiston kasvatti varattiin NBA-joukkue Chicago Bullsiin viime kesän varaustilaisuudessa. Murphy ehti kuulua Utah Jazzin organisaatioon muutaman kuukauden ajan, ennen kuin hänet vaihdettiin viikko sitten Cleveland Cavaliersiin.

- En ole aivan varma, mitä nyt tapahtuu, mutta en ole siitä huolissani. Se, mitä tulee tapahtumaan ei ole minun käsissäni, joten keskityn nyt täysillä tähän joukkueeseen, Murphy sanoo.

Clevelandissa Murphystä on tulossa muun muassa supertähti LeBron Jamesin joukkuetoveri. Maaottelut toimivat pelaajille hyvinä näytön paikkoina seurajoukkueita varten, mutta Murphy ei lähde Susijengin otteluihin hakemaan huomiota.

- Koripallo ei ole laji, jossa yksi pelaaja voi esitellä taitojaan. Täytyy pelata oikealla tavalla ja joukkueena. Uskon, että kun joukkue pelaa hyvin, kaikkien lahjakkuus ja pelitaidot tulevat kyllä esiin, Murphy toteaa.

Suosittelemme

Tuoreimmat