Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mestari vaihtui naisten korkeudessa – hopeamitalisti onnensa kukkuloilla

Kaksoiskansalaisuuden omaava Eleriin Haas otti voiton naisten korkeushypyssä. Neljännen kerran hopealle jäänyt Elina Smolander ei pystynyt murehtimaan voiton karkaamista.

urheilu
Yleisurheilu yleinen
EPA

Kauden kotimaisen kärkituloksen (193) haltija Eleriin Haas osoitti Kuopion Kalevan kisoissa olevansa tällä hetkellä liian kova luu voitettavaksi. Kolmena edellisenä vuotena SM-hopeaa ottanut Elina Smolander yritti kuitenkin haastaa Haasin.

Mestaruuden vaihtuminen varmistui jo hyvissä ajoin, sillä viime vuonna Vaasassa mestaruuden voittanut ja Joensuun Eliittikisoissa 185 hypännyt Laura Rautanen jäi tulokseen 172. Nuorten MM-kisoista kotiutunut Heta Tuuri pudotettiin mestaruustaistosta tuloksella 182, mutta Lahden Ahkeran hyppääjä otti kuitenkin ensimmäisen aikuisten SM-mitalinsa, pronssin.

Sekä Haas että Smolander ylittivät 186, mutta 188 oli Lapuan Virkiän lopulta hyppääjälle liikaa. Haas ylitti tämän ensimmäisellään, mutta ei enää jatkanut kilpailua voiton varmistuttua.

Smolander ei ollut pettynyt, vaikka otti jo neljännen perättäisen SM-hopeansa. Hän on akillesjänneleikkauksen jälkeen taistellut koko kesän vauhtijuoksun tekniikansa kanssa ja myönsi, että oli jo luovuttamassa.

- Tämä oli ensimmäinen kisa, jossa onnistuin. En voi olla kuin tyytyväinen. Surkeaa ollut koko kesä. Helpottaa, kun tulos on edes lähellä sitä, mitä kunto on, Smolander sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Tämä tulos todellakin pyyhkii kaikki vaikeudet. Nyt odotan seuraavilta kisoilta todella paljon.

Suosittelemme

Tuoreimmat