Suora

  • Elävä arkisto esittää

Heikkinen nousi toisena päivänä ottelun mestariksi - "Tein sen, mitä tarvitsi"

Naisten seitsenottelun Suomen mestaruus ratkesi vasta viimeisessä lajissa. Jutta Heikkisen mielestä mestaruus oli palkinto tiukasta työnteosta.

urheilu
Yleisurheilu yleinen
EPA

Lieksan Urheilijoiden Jutta Heikkinen onnistui mainiosti toisena ottelupäivänä ja kiilasi ensimmäisen päivän jälkeen johtaneen Henna Palosaaren edelle, kun ratkaisupaikat lähestyivät.

Viimeiseen lajiin, 800 metrille lähdettäessä Heikkinen johti Palosaarta 21 pisteellä ja hänelle riitti mestaruuteen se, että hän voittaisi oululaisen 1,5 sekunnilla. Tämän Heikkinen tekikin, sillä hän tuli maaliin eränsä neljäntenä, Palosaari ylitti maaliviivan kuudentena, liki kaksi sekuntia hitaampana.

- Yritin latautua juoksuun mahdollisimman hyvin, mutta en uskonut, että pystyn hirmuhyvää aikaa juoksemaan. Taistelin ja tein sen, mitä tarvitsi, Heikkinen sanoi Yle Urheilun haastattelussa ja sanoi seuranneensa tilannetta tulostaululta sen verran, että näki Palosaaren pysyvän takana.

Heikkinen voitti hopealle sijoittuneen Palosaaren lopulta 46 pisteellä. Heikkisen mukaan avauspäivä ei ollut häneltä onnistunut, mutta toisena päivänä hän pystyi nostamaan osakkeitaan etenkin pituudessa ja keihäässä.

- Mitään huippuja ei tullut, mutta ei huonojakaan. Tämä oli hyvä suoritus kokonaisuudessaan. Uskon, että kun tarpeeksi tekee työtä, niin se tuo palkinnon.

Jutta Heikkisen kaksoissisko Hertta oli pitkään kiinni pronssimitalissa, mutta ennätystään yli 300 pisteellä parantanut Esbo IF:n Jessica Rautelin rutisti Heikkisen ohi. Vasta 17-vuotias Rautelin teki ennätyksensä 100 metrin aidoissa, kuulassa, 200 metrillä ja 800 metrillä.

Viime vuonna Suomen mestaruuden voittanut Miia Kurppa on kärsinyt tällä kaudella sitkeästä mykoplasma-viruksesta. Kurppa jäi pituudessa ilman tulosta eikä otellut kisaa loppuun asti.

Suosittelemme

Tuoreimmat