EM-rajat jäivät haaveeksi estekisassa - Erikssonille kahdeksas mestaruus

Naisten 3 000 metrin esteissä haettiin Sandra Erikssonille seuraa Zürichin EM-kisoihin. Eriksson otti Suomen mestaruuden helposti.

urheilu
Sandra Eriksson
Sandra ErikssonLehtikuva

Kuopion Kalevan kisojen naisten 3000 m esteissä muutama juoksija lähti hakemaan SM-mitaleiden lisäksi EM-kisojen rajaa 9.55. Sandra Eriksson, joka on hallinnut matkaa mennen tullen, antoi vetoapua ja lähti odotetusti paukusta kärkeen. Rajaa hakeneen Minttu Hukka ja Camilla Richardsson sekä rajan jo rikkonut Johanna Lehtinen pystyivät seuraamaan Erikssonia alkumatkasta.

Lehtisen kisa päättyi jo ennen maalia, kun Joensuun Katajan juoksija kompastui esteeseen pääsuoralla ja loukkasi jalkaansa. Lehtinen jätti kilpailun kesken jo ennen kahta kilometriä.

Hukka ja Richardsson eivät pysyneet Erikssonin vauhdissa, ja IK Falkenin juoksija pyyhälsi helposti kahdeksanteen perättäiseen Suomen mestaruuteensa matkalla. Richardsson jätti Hukan viimeistä edellisellä kierroksella ja juoksi SM-hopealle, mutta jäi EM-rajasta. Myös kokenut Janica Mäkelä ohitti Hukan viimeisen kierroksen alussa ja nuorten MM-kisoissa kisannut Hukka päätti keskeyttää. Mäkelä otti itselleen SM-pronssin.

- Kulta oli tavoitteeni, mutta halusin aloittaa sopivalla vauhdilla heitä ajatellen, jotka yrittivät EM-rajaa. Yritin juosta toisen puolen kovempaa, ja se tuntui kovin helpolta, Eriksson sanoi Yle Urheilun haastattelussa ja kertoi kaiken menneen hyvin Zürichiin valmistautumisessa.

- Odotan paljon EM-kisoista. Jos on tilastokakkonen, niin tavoite on mitali. Todennäköisesti tulee taktiikkajuoksu, joten silloin voin olla vaikka kymmenes. Olen testannut eri taktiikkoja, minulla on hyvä kiri ja olen juossut paljon yksin, joten kaikki sopivat minulle.

Eriksson kävi kisan jälkeen lohduttamassa 20-vuotiasta Richardssonia ja 19-vuotiasta Hukkaa, jotka olivat pettyneitä EM-rajan jäätyä haaveeksi.

- He ovat onneksi vielä nuoria, ja varmasti kehittyvät ja haastavat minut! Eriksson uskoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat