Nikkanen hyppäsi uuden Suomen ennätyksen!

Minna Nikkanen paransi nimissään olevaan seiväshypyn Suomen ennätystään Kuopion Kalevan kisoissa.

urheilu
Minna Nikkanen
Minna NikkanenLehtikuva

Minna Nikkanen hyppäsi Kalevan kisoissa uuden Suomen ennätyksen 451. Nikkanen ylitti korkeuden toisella yrityksellä ja paransi nimissään ollutta aikaisempaa Suomen ennätystä sentillä.

Someron Esaa edustava Nikkanen varmisti Suomen mestaruuden jo ensimmäisellä hypyllään korkeudesta 415, sillä hän aloitti kisan vasta, kun muut olivat kisansa lopettaneet. 451 ei riittänyt hyvässä hyppyvireessä olleelle Nikkaselle, sillä hän yritti vielä korkeudesta 456. Tämä oli vielä liikaa, mutta Nikkanen pokkasi itselleen jo kahdeksannen mestaruutensa.

- Toivoin vielä vähän parempaa tulosta, mutta hyvä, että tämä homma liikahtaa eteenpäin. Yritykset 456:sta olivat kuitenkin pienestä kiinni, Nikkanen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Tästä on hyvä lähteä nostamaan tulosta, varsinkin kun hyppääminen tuntuu nyt helpolta.

Nikkasen mukaan häntä ei haittaa se, että hän joutuu ensin odottamaan omaa hyppyvuoroaan pitkään ja tämän jälkeen hyppäämään nopeaan tahtiin.

- Kisoissa voi tulla taukoa 45 minuutista tuntiin, mutta sekin pitää hallita. Tekee vain hyvää, että pystyn tekemään toisen hypyn nopeasti.

Nikkasen takana käytiin tiukka taisto muista SM-mitaleista. Wilma Murto, Elina Lampela, Aino Siitonen ja Erica Hjerpe hyppäsivät kaikki neljä metriä. Murto otti SM-hopeaa ja Lampela pronssia.

Koskaan aikaisemmin Kalevan kisoissa ei viisi naista ole päässyt neljään metriin. Vuonna 2009 tähän korkeuteen pääsi kolme hyppääjää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat