Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Ässien NHL-lupaus lähtee, Kerälä sivussa kauden alkuun

Juho Lammikko lähtee Pohjois-Amerikkaan, mutta tulee näillä näkymin takaisin Suomeen jo vuoden päästä.

urheilu
Juho Lammikko Ässät
Juho LammikkoTomi Hänninen

Florida Panthers varasi Lammikon kesällä kolmannella kierroksella. Lammikko suuntaa jo syksyksi Pohjois-Amerikkaan ja pelaa ensi kauden lainalla Kanadan junioriliiga OHL:ssä. Hyökkääjän uusi seura on Kingston Frontenacs, jossa ovat aiemmin kiekkoilleet Henri Ikonen ja Mikko Vainonen.

Kingston varasi Lammikon juniorisarjojen kattojärjestö CHL:n omassa draftissa tänä kesänä jo ensimmäisellä kierroksella.

Lammikko, 18, teki kuitenkin Ässien kanssa jatkosopimuksen, joka kattaa kauden 2015-2016. Laiturin on näin ollen tarkoitus palata Suomeen jo vuoden kuluttua.

– On erittäin positiivista, että Ässien oma kasvatti varattiin näin aikaisin. Lammikko haluaa valmistautua tulevaan NHL-uraansa Pohjois-Amerikan juniorisarjassa. On erittäin hienoa, että hän kuitenkin samalla haluaa sitoutua myös kasvattajaseuraansa, sanoo Ässien urheilutoimenjohtaja Mika Toivola.

Lammikko pääsi viime kaudella Ässien SM-liigajoukkueen mukaan 20 otteluun, joissa hän merkkautti yhden maalisyötön. Nuorten SM-liigassa Lammikko tykitti yli pisteen per peli.

Kerälä huilaa alkusyksyn

Hyökkääjä Antti Kerälän valmistautuminen uuteen kauteen kärsi takaiskun loukkaantumisen muodossa. Kerälällä on yläraajavamma, joka pitää hänet sivussa käytännössä koko harjoitusottelukaudelta.

Kerälän arvioitu toipumisaika on 4-6 viikkoa, joten 27-vuotiasta voidaan odottaa takaisin tositoimiin syyskuun alkupuoliskolla.

Sentteri siirtyi Ässiin täksi kaudeksi HPK:sta.

Kerälän huilatessa Ässät testaa keskushyökkääjä Kristian Ruismaa, joka pelasi viime kaudella Mestistä HCK:ssa 52 ottelun verran tehden 48 pistettä. Ruisma, 24, on porilaisten oma kasvatti, mutta ei ole vielä päässyt tekemään SM-liigadebyyttiään.

Ruisma sai yksivuotisen sopimuksen, joka sisältää elokuun loppuun kestävän koeajan.

Suosittelemme

Tuoreimmat