Beach volleyn Suomen mestaruudet ratkaistiin Kuopiossa

Miesten Suomen mestaruuden veivät Anssi Hakala ja Pekka Piippo, naisten SM-kultaan ylsivät Minna Sikiö ja Maria Tuominen.

Miesten Suomen mestaruuden veivät Anssi Hakala ja Pekka Piippo viihdyttävässä ja tasaisessa finaalissa nelinkertaisia Suomen mestareita Timo Haavistoa ja Toni Vahelaa vastaan 2-1.

Naisten SM-kulta meni puolestaan parille Minna Sikiö / Maria Tuominen, jotka voittivat finaaliottelussa Niina Ahtiaisen ja Ida Sinisalon 2-0.

– Lähdimme tähän kesään tavoitteena Suomen mestaruus. Vielä olisi jäljellä yksi kansainvälinen turnaus Norjassa, josta lähdemme myös hakemaan menestystä, Piippo totesi voitetun finaalin jälkeen.

Naisten finaalissa olivat vastakkain ensimmäistä kesää yhdessä pelaavat Minna Sikiö ja Maria Tuominen sekä vielä lukioikäiset tulevaisuudenlupaukset Niina Ahtiainen ja Ida Sinisalo.

Hyvin erilaisilla vahvuuksilla pelaavat parit esittivät ensimmäisen erän alussa parasta osaamistaan, kun Sinisalo/Ahtiainen esitti muutamia todella kovia ja näyttäviä hyökkäyksiä ja Tuominen/Sikiö pelasi järkevästi ja vähin virhein.

- Ihan käsittämätöntä! Meitä jännitti, mutta vastustajaa taisi jännittää vielä enemmän, tuore Suomen mestari Minna Sikiö kommentoi.

- Ottelu ratkesi meidän huikeaan nousuun toisessa erässä. Oltiin jo viisi pistettä perässä, mutta Minnan hyvä syöttö ja kaverin muutama virhe toi meidät peliin mukaan. Erän loppu tuli kuin itsestään, Tuominen jatkoi.