Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

EM-historian vanhin naiskultamitalisti Pavey: Tämä on hassua

Liikutuksen lisäksi Iso-Britannian Jo Pavey löysi myös huumoria voitostaan 40-vuotiaana naisten 10 000 metrillä.

urheilu
Jo Pavey
Jo Pavey jää EM-historiaan vanhimpana naisvoittajana.EPA

Zürichin EM-kisojen avauspäivän mieleenpainuvimman suorituksen teki Jo Pavey, joka kruunattiin naisten 10 000 metrin juoksun voittajaksi.

Suuri arvokisavoitto on antanut odotella itseään, mutta nyt Pavey saavutti sen - 40-vuotiaana eli EM-historian kaikkien aikojen vanhimpana naisvoittajana.

- Monien vuosien jälkeen voitto 40-vuotiaana on todella hassua. Ainakin olen ehtinyt oppia, kuinka se tehdään, Pavey sanoo.

Pavey on kahden lapsen äiti, esikoinen Jacob syntyi 2009 ja Emily viime vuonna. Pavey palasi kilparadoille Lontoon olympialaisten jälkeen vasta tämän vuoden toukokuussa voittaen brittien mestaruuden.

- En voi uskoa tätä! Oli todella tunteikasta nähdä tyttäreni Emily katsomassa minua ensimmäistä kertaa. Ajattelimme, että hän saattaisi olla jopa peloissaan, mutta otimme riskin, hän sanoo vuonna 2013 syntyneestä tyttärestään.

- Tunsin itseni väsyneeksi, mutta yritin pitää itseni rentona. Kun pääsin johtoon, pidin vain silmäni tiukasti radalla ja keskityin antamaan kaikkeni, Pavey kuvailee juoksua tuoreeltaan.

Lähteet: Reuters, BBC

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat