1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Valioliiga-pomo ei ikävöi Suárezia: "Hänen oli aikakin lähteä"

Englannin Valioliigan toimitusjohtaja ei ole pahoillaan siitä, että jalkapallon MM-kisoissa purrut uruguaylaishyökkääjä siirtyi brittinurmilta Espanjaan.

Luis Suárez (oik.) sai Giorgio Chiellinin puraisusta neljä kuukautta ja yhdeksän maaottelua jalkapallopannnaa. Kuva: EPA

Englannin Valioliigan toimitusjohtajan Richard Scudamoren mukaan saarivaltion jalkapallon korkein sarjataso voi vain paremmin ilman Espanjaan siirtynyttä Luis Suárezia.

- Mielestäni oli jo aikakin (Suárezin lähteä). Hän on loistava pelaaja, mutta toisaalta myös tikittävä pommi, Scudamore luonnehti Suárezia.

Uruguaylainen siirtyi ensi kaudeksi Liverpoolista Espanjan Barcelonaan. Pelaajan hinta oli 75 miljoonaa puntaa, eli noin 94 miljoonaa euroa.

Suárez aiheutti kohun puremalla maajoukkueensa paidassa Italian Giorgio Chielliniä kesällä Brasilian MM-kisoissa. Pelaaja sai tempustaan pitkän pannan.

Scudamoren kommentit ovat kuitenkin yllättäviä, sillä Suárez oli viime kaudella Valioliigan paras maalintekijä ja valittiin kauden pelaajaksi. Suárezin vaikutus sarjan brändiin oli näin suuri niin hyvässä kuin pahassa.

- Vaikka tämä viimeisin tapaus kävikin Brasiliassa ja Uruguayn kanssa, eikä se vaikuttanut suoraan Valioliigaan, oli sillä kuitenkin selvä vaikutus Liverpooliin - yhteen suurimmista seuroistamme. Ja tästä se heijastui meihin, Scudamore selitti.

- Hän pelasi täällä aikansa, mutta en voi sanoa olevani pahoillani hänen lähdöstään. Liverpoolille siirto oli kaupallisesti lisäksi monella tasolla kannattava.