Patrick Roos yllätti Kytäjällä - sai kisaan peruutuspaikan tiistaina

Golfaaja Patrick Roos nousi takaoven kautta mukaan Kytäjän Challenge Tour -kisaan.

urheilu

Helsinkiläinen Patrick Roos oli avauspäivän suomalaisyllättäjä golfin Challenge Tour- kisassa Kytäjällä. Uransa jo kertaalleen lopettanut Roos pelasi ensimmäisen kierroksen 3 alle parin ja on aamulähtöjen jälkeen kisan paras suomalainen. Kärki on vain lyönnin päässä.

Roos sai kutsun kisaan tiistaina ja kiitti järjestäjiä tekemällä aamutuimaan pelaamallaan kierroksellaan viisi birdietä ja kaksi bogia Kytäjän South East kentällä. Kierrostulos 68 riittää tällä hetkellä reippaasti kymmenen parhaan joukkoon.

- Kilpailupäällikkö Juha Juvonen soitti tiistaina, että saisin kisaan pelipaikan. Peli oli aika perus junttaamista. Ei ollut sen suurempia kohokohtia, mutta sain muutaman putin sisään, Roos myhäili kierroksen jälkeen.

31-vuotias Roos pelasi aikanaan maajoukkueessa ja siirtyi ammattilaiseksi 2008. Suuret onnistumiset jäivät uupumaan ja Roos lopetti uransa kertaalleen neljä vuotta sitten.

- Rakastuin ja sain lapsen vuonna 2010. En koskenut kolmeen vuoteen mailoihin ollenkaan. Se oli oikeastaan aika hyvä asia, koska vanhat ongelmakohdat ehti unohtaa kokonaan.

- Lopettamisen jälkeen en pystynyt pitkään aikaan edes katsomaan tuloksia, mutta viime syksynä päätin, että tämä on se juttu. Nyt panostan hommaan täysillä.

Roos aikoo osallistua syksyllä Euroopan kiertueen karsintoihin ja haaveilee olympiagolfista vuonna 2020 Tokiossa.

Jere Nurminen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat