1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Leicester City 2014-15: Suvereeni hallinta vaihtuu putoamista vastaan kamppailuun

Leicester voitti viime kaudella Mestaruussarjan komealla esityksellä ja nousi Valioliigaan. Korkeimmalla sarjatasolla materiaalin laatu joutuu kuitenkin koetukselle.

Kuva: EPA / Rungroj Yongrit

Viime kausi:

Leicester City lähti edelliseen kauteen Mestaruussarjassa jällen kovin odotuksin, sillä tavoitteena oli nousu Valioliigaan. Suuria hankintoja ei siirtomarkkinoilla tehty, mutta joukkue oli ehtinyt hitsautua yhteen paremmin.

Kausi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla alkoi pienillä käynnistymisvaikeuksilla, mutta jo syyskuussa Leicester vakiinnutti asemansa kärkikolmikossa. Joukkue nousi marraskuun lopussa jo sarjakärkeen.

Joulukuun alussa seurasi pieni notkahdus kahden hävityn ottelun myötä, mutta sen jälkeen Leicester aloitti 21 ottelun mittaisen tappiottomien pelien putken, johon mahtui esimerkiksi 9 peräkkäisen voitetun pelin jakso.

Leicesterin sarjanousu varmistui jo 5. huhtikuuta, jolloin sillä oli vielä kuusi sarjapeliä pelaamatta.

Cupeissa suurta menestystä ei viime kaudella tullut, mutta se ei juuri Leicesterin leirissä haitannut.

Kausi 2014-15:

Leicesterin omistajat ovat uhonneet, että joukkueen tavoitteena on murtautuminen Valioliigan ylempään kastiin jo lähivuosien aikana. Rahaa uusiin pelaajahankintoihin on lupailtu rutkasti.

Kesän siirtoikkunan aikana Leicester ei ole kuitenkaan onnistunut hankkimaan kovan luokan pelaajia joukkueeseensa. Uudet tulijat ovat toistaiseksi olleet rinkiä leventäviä rivipelaajia, joiden varaan menestyshaaveita ei voi laskea.

Toisaalta Leicesterin kokoonpano on melko vakiintunut ja pelannut paljon yhdessä. Leicesterin keskikenttä vaikuttaa riittävältä Valioliigaan, mutta puolustuksen taso ei vakuuta.

Kovista puheista huolimatta sarjapaikan säilyttämisen pitäisi olla Leicesterille se ensisijainen tavoite. Tasaisessa Valioliigassa pisteet ovat tiukassa, mutta selkeästä permanenttikokoonpanosta ja pelityylistä on apua.

Leicester säilyttää onnistuessaan sarjapaikkansa, mutta keskikastin sijoitus olisi jo loistava suoritus.

Muutokset:

Kovimmin Leicesterissä kirpaisee viime kaudella paljon pelanneen laituri Lloyd Dyerin lähtö Watfordiin. Dyer ei toki varmasti olisi ollut mikään sateentekijä Valioliigassa, mutta ringissä tarvitaan leveyttä.

Leicester päästi myös marginaalisissa rooleissa olleet Neil Dannsin, Sean St. Ledgerin ja Zak Whitbreadin lähtemään.

Uusista pelaajista Marc Albrighton ja Matthew Upson tuovat joukkueeseen kaivattua Valioliigakokemusta. Laituri Albrighton on ollut usean kauden ajan Aston Villassa läpimurron kynnyksellä. Toppari Upsonin vauhti on hidastunut selvästi, mutta hänet voi edelleen heittää kovassakin paikassa kentälle.

Kärkimies **Leonardo Ulloa saapui Brighton & Hove Albionista, jossa teki hyvin maaleja. Valioliigassa puolustusten taso on kuitenkin selvästi kovempi.
**
Kokoonpano:

Tanskalaislegenda Peter Schmeichelin poika Kasper Schmeichel jatkaa ykkösvahtina hankinta **Ben Hamerin **kirittäessä. Kapteeni Wes Morgan on varma aloittaja topparina. Morganin vierelle valitaan jompikumpi kokeneesta kaksikosta Marcin WasilewskiMatthew Upson tai lupaava Liam Moore.

Oikean laitapuolustajan paikalla belgialainen Ritchie De Laet on vakioaloittaja. Vasemmalle on vahvimmin tarjolla Paul Konchesky.

Keskikentän keskustassa pelaavat viime kaudella Mestaruussarjassa loistaneen Danny Drinkwater ja Matty James. Andy King tarjoaa vaihtoehdon.

Aston Villasta saapunut Marc Albrighton ottanee paikkansa oikeana laiturina algerialaisen Riyad Mahrezin pelatessa vasemmalla. Viime kaudella merkittävässä roolissa pelannut **Anthony Knockaert **taistelee myös peliajasta.

Argentiinalainen **Leonardo Ulloa **hankittiin varmasti aloittavaksi kärkimieheksi. Peliaikaa on luvassa myös viime kaudella sarjatasoa alempana maaliverkkoja venyttäneille Jamie Vardylle, kokeneelle David Nugentille ja Gary Taylor-Fletcherille.

Manageri:

Marraskuussa 2011 Leicesterin puikoissa aloittanut manageri Nigel Pearson toimii seurassa jo toisessa pestissään. Entinen puolustaja on saanut rakentaa joukkuetta jo muutaman kauden ajan, joten hänen suunnitelmiensa pitäisi olla pelaajille tuttuja.

Pearsonin meriitit ovat toistaiseksi tulleet pääsarjaa alemmilta tasoilta, joten nyt myös hän on manageriuransa kovimmassa paikassa. Viime kaudella Pearson sai Leicesterin pelin kulkemaan todella mallikkaasti, mutta Valioliigassa työkalupakista täytyy löytyä uusia välineitä.