Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma

Pehmeä Keskisalo nitkahti - "Ei mikään täysi fiasko"

Jukka Keskisalo pettyi esitykseensä yleisurheilun EM-kisojen 3 000 metrin estejuoksun finaalissa. Keskenkuntoinen Keskisalo päätyi kuudennelle sijalle.

urheilu
Jukka Keskisalo ja Janne Ukonmaanaho kuvassa
Jukka Keskisalo ja Janne Ukonmaanaho EM-finaalissa.Lehtikuva

ZÜRICH. Jukka Keskisalon paukut eivät riittäneet loppuun saakka Zürichin EM-kisojen 3 000 metrin estejuoksun finaalissa. Keskisalo juoksi kuudenneksi - loppuaika 8.32,70.

- Ensimmäinen puolikas juoksusta oli todella helppoa menoa, tosin vauhtikin oli vielä siinä vaiheessa löysähköä. Mutta kun vauhti alkoi kiristyä, minun paukkuni eivät enää riittäneet, Keskisalo myönsi.

- Juoksuni loppu oli pehmeä. Ei juoksuni mikään täysi fiasko ollut, koska keskenkuntoinen urheilija ei voi menestyä näin kovissa kisoissa, Keskisalo viittasi nihkeään kauteensa.

Keskisalo arvioi, että toinen kova kisajuoksu oli hänelle liikaa.

- Jouduin jo alkuerissä niin tiukoille, että sekin vaikutti tämän illan pehmeäksi jääneeseen esitykseeni. En vain palautunut alkuerien juoksustani, Keskisalo totesi.

Keskisalo on kamppailut selkänsä kanssa pitkin kesää.

- Selässäni tuntui jokaisella askeleella, mutta tänään olin vain liian pehmeä eivätkä voimani riittäneet, Keskisalo sanoi.

Ykkösenä maaliin juossut ranskalainen Mahiedine Mekhissi-Benabbad teki hyvin epäurheilijamaisen tempun ja riisui paitansa ennen loppusuoraa. Keskisalo ei pitänyt rikettä vakavana, mutta myöhemmin illalla Mekhissi-Benabbad hylättiin.

- Ei kauhean paha sääntörikkomus. Jos on noin ylivoimainen, niin saa ottaa mielestäni vaikka housut pois jalasta, Keskisalo virnuili.

Keskisalo oli haluton miettimään tulevaisuuttaan.

- Yhteenvetojen aika on joskus myöhemmin. Käyn tällaisella hetkellä niin kovilla kierroksilla, että ei kannata sanoa enempää, Keskisalo kuittasi kysymykset tulevaisuudestaan.

Suomen toinen edustaja Janne Ukonmaanaho oli 11:s. Hänen loppuaikansa oli 8.42,45.

Suosittelemme

Tuoreimmat