Suora

  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Urheiluruutu

Mörö lähtee aitojen EM-finaaliin jalkapöytä teipattuna

Tuore SE-mies Oskari Mörö juoksee tänä iltana 400 metrin aitojen EM-finaalissa jalkapöytä vahvasti teipattuna. Se oli teipattu myös keskiviikon SE-juoksussa.

urheilu
Oskari Mörö Zürichin EM-kisojen 400 metrin aitajuoksun välierien jälkeen.
EPA

21-vuotias Oskari Mörö teki huiman tempun juostuaan EM-kisojen välierissä pitlkien aitojen uuden Suomen ennätyksen 49,08. Entinen Ari-Pekka Latun juoksema ennätys 49,36 oli ehtinyt vanhentua jo 11 vuotta.

Vielä kovemman tempusta tekee se, ettei Mörö ollut juoksussa aivan sataprosenttisessa kunnossa. Aiturin jalkapöytä on kipuillut jo jonkun aikaa, ja hän on käynyt fysioterapeutilla hoidattamassa jalkaansa.

Yle Urheilun tietojen mukaan jalka oli teipattuna myös keskiviikkoisessa Suomen ennätysjuoksussa. Mutta se oli teipattu niin hienosti, ettei siinä ollut juoksun aikana mitään kivun tuntemuksia.

Samanlainen teippaus tehdään myös ennen EM-finaalia.

Suomalaisjuoksija miesten 400m aitafinaalissa viimeksi 1971

Näyttää vahvasti siltä, että Möröstä tulee ensimmäinen suomalaisaituri joka rikkoon 49 sekunnin rajan. Tapahtuuko se tänään, on kysymysmerkki, sillä mies joutuu juoksemaan finaalin ykkösradalla. Ajalla finaaliin päässeet laitetaan sisäradoille. Mörö on teknisesti taitava, mutta sisärata tekee tuloksenteosta aina hieman haastavamman.

Ari Salin on viimeisin suomalainen 400 metrin miesaituri, joka on juossut aidatun ratakierroksen EM-finaalissa. Se tapahtui Helsingissä 43 vuotta sitten ja Salin oli kisassa kuudes. Mörön tämäniltainen näytös on siis harvinaista herkkua.

Petri Hänninen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat