Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Jääkiekkokierros
  • Mestaruusliiga: Tiikerit - Hurrikaani
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Närbild
  • Urheiluruutu

Mörö: Loppusuora oli todella pitkä

Oskari Mörön komeat EM-kisat päättyivät kahdeksanteen sijaan 400 metrin aidoissa. Möröllä ei riittänyt puhtia enää finaaliin saakka.

urheilu
Oskari Mörö kuvassa
Lehtikuva
Oskari Mörö
Kotiyleisö sai suurta ilonaihetta, kun 400 metrin aitojen Euroopan mestaruuteen juoksi Sveitsin Kariem Hussein ajalla 48,96. Välierissä Viron ennätyksen juossut Rasmus Mägi jäi toiseksi ajalla 48.96, pronssia otti Venäjän Denis Kudrjavtsev ajalla 49.16. Suomen Oskari Mörö oli kahdeksas ajalla 50.14. Petra Manner haastatteli Möröä finaalin jälkeen.

*ZÜRICH. *Suomalaisyleisöä jo aikaisemmin huudattanut Oskari Mörö joutui tyytymään kahdeksanteen sijaan yleisurheilun EM-kisojen miesten 400 metrin aitojen finaalissa. Mörö ei pystynyt enää venymään ja juoksi ajan 50,14.

- Puhtini oli jo poissa enkä pystynyt lähellekään välieräjuoksuani. Sehän näkyi ajassani eikä aitomisrytmini ollut mitenkään optimaalinen. Juoksuni ei ollut teknisesti kovinkaan hyvä, loppusuora oli todella pitkä, Mörö kertoi.

Atte Pettisen suojatti Mörö alitti alkuerissä ensimmäisen kerran urallaan 50 sekunnin rajan ja paransi välierissä ennätystään lähes sekunnilla. Mörö aitoi SE-ajan 49,08.

- En voi olla pettynyt kisoihini. Nyt puhtini loppui finaalissa, mutta harjoittelen jatkossa kovaa, että jaksan vetää kolme kertaa arvokisoissa. Silti kisani olivat ihan loistavat.

- Euroopassa 400 metrin aitajuoksun taso on korkea. Täällä EM-kisoissa finaalipaikkaan vaadittiin 49,20-aika. Eli ei olla hirveän kaukana MM-kisojen ajoista, Mörö teki vertailua.

Mörö, 21, suhtautuu avoimesti tulevaisuuteensa.

- Ei kannata heittää mitään tiettyä lukemaa tiskiin. Lähden metsästämään rajojani, siitähän tässä huippu-urheilussa on kysymys. On turha asettaa mitään tarkkoja rajoja kehitykselle, Mörö sanoi.

Suosittelemme

Tuoreimmat