Gemili kukisti Lemaitren ylivoimaisesti

Adam Gemili juoksi helposti mestaruuteen miesten 200 metrillä. Christophe Lemaitre ei pystynyt vastaamaan britin vauhtiin. Katso finaali kuvaa klikkaamalla!

urheilu
Adam Gemili
Jalkapallouransa yleisurheilun vuoksi lopettanut Gemili otti ylivoimaisen voiton vahvaan vastatuuleen juostulla ajalla 19,98 ja otti ensimmäinen aikuisten ulkoratojen suurvoittonsa. Ranskan Christophe Lemaitre otti EM-hopeaa ajalla 20,15 ja Ukrainan Serhi Smelik EM-pronssia ajalla 20,30.

Adam Gemili jätettiin yllättäen Ison-Britannia 100 metrin joukkueen ulkopuolelle, mutta 20-vuotias juoksija ei jäänyt tätä märehtimään. Hän osoitti 200 metrillä olevansa mestariainesta.

Gemili oli nopein niin alkuerissä kuin välierissäkin, eikä loppukilpailussa hänelle löytynyt vastusta. Britti otti jo kaarteessa vierestään startanneen Alankomaiden Churandy Martinan kiinni ja tuli loppusuoralle ensimmäisenä.

Gemilin pahimpana kilpailijana pidetty Christophe Lemaitre aloitti loppusuoralla kirinsä, mutta ei pystynyt nousemaan voittotaisteluun mukaan. Jalkapallouransa yleisurheilun vuoksi lopettanut Gemili otti lopulta ylivoimaisen voiton vahvaan vastatuuleen juostulla ajalla 19,98 ja otti ensimmäinen aikuisten ulkoratojen suurvoittonsa.

Lemaitre otti EM-hopeaa ja Ukrainan Serhi Smelik EM-pronssia.

MIESTEN 200 M, FINAALI

  1. Adam Gemili GBR 19,98
  2. Christophe Lemaitre FRA 20,15
  3. Serhi Smelik UKR 20,30
  4. Churandy Martina NED 20,37
  5. Diego Marani ITA 20,43
  6. Ramil Guliyev TUR 20,48
  7. Likourgos-Stef. Tsakonas GRE 20,53
  8. Karol Zalewski POL 20,58

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat