1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mika Kallio minimoi tappiot - "Näitä taisteluita tullaan vielä näkemään"

Toinen sija oli parasta mihin Mika Kalliolla oli Tshekin Brnossa mahdollisuus.

Kuva: EPA

Kuudennesta ruudusta Moto2-kauden 11:nteen osakilpailuun startannut Mika Kallio ajoi järkevän kisan Tsekin Brnossa ja nappasi kaikki ne pisteet, joihin hänellä oli tänään mahdollisuus.

- Toinen sija oli loppuviimein ihan hyvä tulos, vaikka kyllähän sitä voittoa tietysti lähdettiin hakemaan, Kallio hymähti.

- Lähtökohta kisaan ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen, sillä emme saaneet pyörän säätöjä kohdalleen koko viikonlopun aikana ja aamun warm-upissakin sattui taas pieni kaatuminen. Se tiesi tiimille lisähommaa ja hässäkkää, eikä omakaan keskittyminen tai luotto ollut ihan kohdallaan kisaan lähdettäessä, Kallio myönsi.

- Warm-upin jälkeen päätimme, että palaamme keulan säätöjen osalta takaisin viimevuotisiin säätöihin. Se oli todella iso riski, sillä emme olleet kokeilleet niitä laisinkaan koko viikonlopun aikana, mutta onneksi se kannatti. Pyörä tuntui paljon paremmalta jo heti kisan ensimmäisistä metreistä lähtien.

Kuudennesta ruudusta kisaan lähtenyt Kallio teki komean nousun jo heti kisan alkukierroksilla. Ensimmäisen kierroksen aikana 31-vuotias suomalaispilotti oli noussut jo kolmanneksi ja kolmannen kierroksen alkaessa Kallio ajoi jo toisena, tallikaverinsa Esteve ”Tito” Rabatin perässä.

- Itselläni kului aikaa muiden ohittamiseen, joten Tito sai ajettua kaulaa jo heti alkukierroksilla. Kun itse nousin toiseksi, olivat kierrosaikani vielä aika lailla samaa tasoa Titon kanssa ja koitin puristaa Titon perässä sen minkä pystyin.

- Mutta sitten kun renkaat alkoivat kulumaan, ei itsellänikään ollut enää varaa puristaa yhtään enempää. Silloin päätin, että on järkevintä tyytyä kakkossijaan ja ottaa siitä tulevat pisteet.

Kisan voiton vienyt, Kallion pahin haastaja Rabat, ajoi lopulta ruutulipulle 3,274 sekunnin erolla Kallioon.

- Ihan varmasti näitä taisteluita minun ja Titon välillä tullaan näkemään vielä loppukauden ajan. Meillä on samanlaiset pyörät, mutta säädöt ja ajotyylit poikkeavat täysin toisistaan. On varmaan ihan ratakohtaista, kumpi milloinkin tulee olemaan niskan päällä, Kallio spekuloi.

Rabatin ja Kallion välinen MM-pistetaistelu Moto2-luokan herruudesta jatkuu kuumana. Rabatin voiton myötä ero Moto2-luokan MM-pisteissä kasvoi seitsemästä pisteestä 12 pisteeseen, mutta MM-kakkosena olevaa Kalliota se ei vielä liiemmin huolestuta.

- Taistelu jatkuu taas seuraavassa kisassa. Tiedän, ettei se viikonloppu tule olemaan helppo, mutta tavoitteenani on vain ja ainoastaan pitää tallikaveri takanani, kauden aikana jo seitsemästi palintopallille kiivennyt Kallio päätti.

MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Englannin Silverstonessa elokuun viimeisenä viikonloppuna.