"Suomessa juostaan liian vähän"

Suomen urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppaisen mukaan suomalaisurheilijoiden pitäisi juosta harjoituksissa enemmän.

urheilu
Naisten maraton
AFP / Lehtikuva

Suomi menestyi hyvin juuri päättyneissä yleisurheilun Zürichin EM-kisoissa. Joukkue sai kaksi mitalia keihäänheitosta ja seitsemän pistesijaa. Pistesijat tulivat miesten keihäänheitosta, naisten 100 metriltä, miesten 400 metrin aidoista, miesten 3 000 metrin esteistä, miesten moukarista, naisten kiekonheitosta sekä naisten seiväshypystä.

Suomen joukkueeseen oli nimetty 42 urheilijaa, joista 3 oli kotiin jääviä varamiehiä. Lisäksi seiväshyppääjä Eemeli Salomäki päätti jättää kisat väliin. Suomella oli tasaisesti edustusta kenttälajeissa, pikajuoksussa ja estejuoksussa, mutta kestävyysjuoksussa ei suomalaisnimiä nähty.

Koko urheilukenttää ajatellen, on kyseessä laji kuin laji, niin meillä juostaan liian vähän.

Jorma Kemppainen

Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppaisen mielestä tästä suuntauksesta pitää olla huolissaan.

- 400 metrillä oli Katri Mustola ja aidoissa Oskari Mörö, mutta pidemmillä matkoilla ei ketään. Tämä on isompi huolenaihe. Joka päivä siitä pitää olla huolissaan, Kemppainen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Koko urheilukenttää ajatellen, on kyseessä laji kuin laji, niin meillä juostaan liian vähän. Juokseminen sopii kuitekin kaikille urheilijoille, se on hyvää, iskuttavaa harjoitusta. Tähän pitää koko suomalaisen urheilukentän puuttua. Nämä ovat isoja asioita, ja asennetta pitää lähteä muuttamaan ruohonjuuritasolta.

Suomalaisessa pikajuoksussa sen sijaan pyyhkii tällä hetkellä hyvin. Kemppaisen mukaan Johanna Mannisen, Tommi Hartosen ja Markus Pöyhösen esimerkit ovat tuoneet innostusta lajiin. Lisäksi pika-aidoissa on Suomen naisten taso tällä hetkellä varsin hyvä.

- Pikajuoksu on trendilaji ja hyvät esimerkit ovat tuoneet hyvää virettä. Viestijoukkueet kiinnostavat ja ne tarjoavat useille mahdollisuuden tulla mukaan, Kemppainen totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat