Pitkämäki Zürichin kisasta: Tulee trilleri

Viidellä heittäjällä on mahdollisuus korjata miesten keihään kokonaiskilpailun potti

urheilu
Tero Pitkämäki Antti Ruuskanen
Lehtikuva

*TUKHOLMA. *Yksikin piste on tärkeä. Sen turvin Tero Pitkämäki nousi Timanttiliigassa miesten keihäänheiton kokonaiskilpailussa tasapisteisiin Egyptin Ihab Abdelrahmanin ja Tshekin Vitezlav Veselyn kanssa.

Tilanne ennen Zürichin päätösosakilpailua on kutkuttava. Kolme miestä on kahdeksassa pisteessä, seuraavana olevalla Saksan Thomas Röhlerillä on seitsemän pistettä ja kovassa lennossa olevalla Antti Ruuskasella neljä pistettä. Koko viisikolla on mahdollisuus voittaa, sillä päätösosakilpailusta saa tuplapisteet. Voittajalle kahdeksan, kakkoselle neljä ja kolmannelle kaksi pistettä.

- Aikamoinen trilleri tulee. Joka voittaa, vie koko potin. Antti näyttäisi olevan nyt vahvoilla, mutta katsotaan loppuun asti, Tero Pitkämäki kommentoi Tukholman osakilpailun jälkeen.

Pitkämäki tietää pelin hengen. Päätöskisassa ei voi varmistella, vaan pitkää heittoa pitää hakea vaikka vähän riskilläkin.

Timanttiliigan keihään finaali heitetään EM-kisoista tutulla areenalla. Paluu ”rikospaikalle” ja kovalle alustalle kutkuttaa Pitkämäkeä.

- Mukava ottaa revanssia myös omasta itsestäni. Haluan heittää siellä pidemmälle kuin EM-kisoissa, EM-pronssia tuloksella 84,40 Pitkämäki kehuu.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat