Ogier ulosajostaan "Onneksi en sentään tuhonnut kenenkään viinitarhaa"

Sebastien Ogier putosi kymmenen minuutin aikasakon vuoksi sijalle 35.

urheilu
Sebastien Ogier.
Ei niin vakavaa. Äiti Chantal (vas.) ja isä Francois (oik.) saivat poikansa pettymystä purettua heti ulosajon jälkeen. Miika Wuorela.

Sébastien Ogierin virhe osoittaa ralliautoilun arvaamattomuuden. Ranskalainen on parissa viime kilpailussa joutunut nielemään tappion katkeraa kalkkia. Suomen MM-rallissa Ogier taipui ajamalla kakkoseksi, mutta Saksassa kävi vielä huonommin. Ulosajo päivän viimeisellä erikoiskokeella tiesi sitä, että vaikka miehen auto saadaankin kuntoon lauantaiksi, on kärkeen jo toivottoman pitkä matka. Kymmenen minuutin aikasakko tiputti hallitsevan maailmanmestarin sijalle 35. Takaa-ajettavaa riittää rutkasti.

  • Uloshan se meni. Mutta olimme kyllä onnekkaita, sillä tämä olisi voinut olla iso onnettomuus. Olimme kaukana tiestä, joten takaisin pääsy oli mahdotonta, harmitteli Ogier.
Ogier sortuu harvoin virheisiin, mutta tilastotappioilta ei voi välttyä. Tallikaveri Jari-Matti Latvalan mainiolla ajolla lienee ollut ranskalaisen mielenrauhaa järisyttävä vaikutus.
  • Se oli yksi erikoiskokeen puhtaimmista mutkista. Ei siihen mitään muuta syytä ollut, kuin se, että jarrutin siihen paikkaan liian myöhään.
  • Mutta ulosajoni ei tapahtunut viinitarhassa, joten en tappanut viiniä, Ogier veisteli.
Ero kärkeen on niin suuri, että hyvin todennäköisesti Ogier jää rallissa pisteittä. Miehen ainut mahdollisuus kolmeen lisäpisteesee aukeaakin vasta sunnuntaina kisan päättävällä Power Stagella.
  • Pettymyshän tämä on. Päässäni pyörii nyt paljon asioita. Hieman tässä hukkui keskittyminen ja motivaatio, mutta yritän taistella takaisin.

Miika Wuorela

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat