Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Hirvoselta sarkastinen lohkaisu: "Miikka, hei, suomalainen voittaa kohta asfalttirallin"

Mikko Hirvonen lähtee lauantain erikoiskokeille kuudennelta sijalta, eikä matkaa ylemmille sijoille ole paljon. Kärjessä ajaa Jari-Matti Latvala.

urheilu
Mikko Hirvonen Ruuhimäki 2
Tomi Hänninen

Mikko Hirvosen takaa-ajo ei vielä perjantaina tuottanut odotettua tulosta. Kuudes sijaa pysyy, mutta matkaa kolmanteen on vain 12,4 sekuntia.

Niinpä Ford-kuljettajan ainut tehtävä lauantaina onkin pitää huoli siitä, että kaasu pysyy pohjassa. Maanmiehen ja entisen tallikaverin Jari-Matti Latvalan suoritus sen sijaan sai Hirvosenkin leppoisalle tuulelle.

- Miikka, hei, suomalainen voittaa kohta asfalttirallin, huudahti Hirvonen Latvalan kartanlukijalle, Miikka Anttilalle.

Sarkasmiin on omat perusteensa, sillä kumpikaan nykyisistä tehdaskuljettajistamme ei ole vielä toistaiseksi voittanut rallia kestopäällysteellä. Viimeisin asfalttivoitto on reilun kahdeksan vuoden takaa, kun Marcus Grönholm sujutteli Monte Carlo -rallin ykköseksi tammikuussa 2006.

Useiden kilpakumppanien tavoin Hirvonen takelteli muuttuvissa olosuhteissa. Edellä kiiruhtanut Volkswagen-kaksikko siirsi runsaasti mutaa tielle varsinkin aamupäivän lenkillä. Taistelutahtoa ja näyttämisen halua Hirvoselta löytyy yhä roppakaupalla.

- Ei siihen kolmossijaan hirveästi eroa ole. On ollut aika tasaista jätkien kanssa ja oltu koko ajan lähellä. Siihen nähden olen tosi tyytyväinen. Huomenna pitää vain pystyä pikkuisen enemmän puristamaan, jotta päästään podiumille.

Lauantain lenkki vie kilpailijat armeijan koulutusalueelle ja aivan uudenlaisen haasteen eteen. Betoniteillä sujutellaan mm. 42-kilometrinen Panzerplatte Lang (EK 10/14), joka on myös rallin pisin erikoiskoe.

- Aamun kaksi pätkää ovat melko samanlaisia, kuin tänään; mennään puiden välissä ja pystyy paljon oikomaan. Ja sitten on vielä se armeija-alue, joka on pätkä sinänsä.

Miika Wuorela

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat