Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Elävä arkisto esittää

Voisiko Federer vielä voittaa US Openin? - "Mahdollisuuteni ovat hyvät"

Roger Federer on pelannut parasta tennistä US Openin alla. Novak Djokovic on ehkä kuitenkin ykkössuosikki.

urheilu
Roger Federer
EPA

Vuosi sitten sitä ei olisi uskonut, mutta kun tenniskauden viimeinen Grand Slam -turnaus US Open käynnistyy maanantaina, 33-vuotias Roger Federer on iso suosikki turnauksen voittajaksi. Vähintään turnauksen kakkossuosikki.

Viime aikaisten näyttöjen perusteella sveitsiläinen on jopa ykkössuosikki. US Openia edeltävissä Masters-turnauksissa Federer oli finaalissa Torontossa ja voitti Cincinnatin turnauksen. US Openin puolustava mestari Rafael Nadal ei ole mukana rannevamman vuoksi. Maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic pelasi todella vaisut Masters-turnaukset ja Andy Murray ei tunnu pääsevän takaisin entiselle tasollaan.

Federerin koko vuosi on ollut aivan erilainen kuin vaikea kausi 2013. Sveitsiläinen nauttii tenniksestä täysin rinnoin.

- Mahdollisuuteni ovat hyvät. Pelaan mielestäni hyvää tennistä nyt. Vaikka en olisi pelannut Cincinnatia olisin tuntenut oloni hyväksi, nyt se on vielä parempi, Federer sanoi Cincinnatin voittonsa jälkeen.

- Voin nyt levätä eikä tarvitse tehdä töitä pelini kanssa. Minun ei tarvitse tehdä kolmen tunnin harjoitussessioita kuten viime vuonna. Pelini on sillä tasolla kuin haluan. Se täytyy vain pitää siellä.

Djokovic on ehkä kuitenkin suurin voittajasuosikki. Serbi voitti Wimbledonin finaalissa Federerin ja on ollut viime vuosien paras pelaaja kovilla kentillä. Djokovicilla on perustelut heikoille otteilleen Torontossa ja Cincinnatissa.

- Olin vähän hidas palaamaan takaisin kilpailuvaihteelle. Minulla oli uskomattomat 5-6 viikkoa, kun voitin Wimbledonin, palasin maailman ykköseksi ja menin naimisiin. En ollut valmis pelaamaan parasta peliäni niissä kahdessa turnauksessa.

Djokovic vakuutti olevansa nyt erittäin motivoitunut voittamaan US Openin.

- Tiesin, että minun täytyy saada itseni oikealle tielle US Openia varten. Olen viettänyt monta tuntia kentällä ja yrittänyt saada pelini sille tasolla millä haluan sen olevan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat