Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Kommentti: Latvala murskasi MM-haaveensa

Jari-Matti Latvala hukkasi mestaruussaumansa ajamalla selkeästä johtoasemasta ulos Saksan MM-rallissa.

urheilu
Jari-Matti Latvala maalilinjalla.
Jari-Matti Latvala Bruno Keiser / Yle

Jari-Matti Latvalalle oikein tarjoiltiin mahdollisuutta nousta vielä mukaan rallin MM-taistoon, kun tallikaveri ja sarjaa johtava Sebastien Ogier oli joutunut keskeyttämään ulosajojen takia aikaisemmin.

Latvalan johto oli lähes minuutin päätöspäivään lähtiessä ja voitosta oli tarjolla 25 pistettä, kunhan vain ajaisi turvallisesti maaliin viimeiset neljä erikoiskoetta. Latvala tiesi, että nyt olisi sauma kutistaa Ogierin MM-johto alle 20 pisteeseen ennen kauden neljää viimeistä kisaa.

- Tämän pitäisi riittää. Voimme ottaa rennosti huomenna. Toki jäljellä on power stage, sitä voi miettiä myöhemmin, Latvala sanoi lauantaina WRC:n ralliradiolle.

- Minulla on hyvä tunne tästä, meillä on hyvä marginaali.

Heti sunnuntain ensimmäisellä pätkällä kävi kuitenkin jotain, mitä kaikki pelkäsivät. Latvala täräytti selkeästä johtoasemasta ulos viinitarhan keskelle. Jo käden ulottuvilla ollut ensimmäinen asvalttirallin voitto päättyi keskeytykseen. Sammalla murenivat Latvalan MM-haaveet.

Mitä ihmettä taas oikein tapahtui? Latvala tuli ensimmäisiin väliaikoihin miltei kärkivauhtia; oliko vauhtia tässä tilanteessa liikaa? Herpaantuiko keskittyminen aamuvarhain?

Lopputuloksena oli joka tapauksessa kohtalokas ulosajo. Eikä kyseessä valitettavasti ollut Latvalan uran ensimmäinen kerta, kun auto lähti lapasesta täysin väärässä paikassa (siirryt toiseen palveluun).

Mikäli 29-vuotias Latvala mielii vielä joku päivä maailmanmestariksi, ei näin kammottavia virheitä yksinkertaisesti voi tehdä. Latvala on kohta ajanut vuosikymmenen MM-rallia ja näyttänyt, että nopeus kyllä riittää, mutta näköjään oppirahoja on yhä edelleen maksettavana.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat