Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

Latvala ulosajostaan: "Olisin voinut ajaa hiljempaa"

Jari-Matti Latvala saapui synkkänä huoltoalueelle keskeytyksensä jälkeen.

urheilu
Jari-Matti Latvala.
Tyhjin käsin kotiin. Jari-Matti Latvala heitti Saksan MM- rallin päätöspäivänä kaiken romukoppaan.Miika Wuorela.

Neljä erikoiskoetta, 75 EK-kilometriä ja minuutin johto. Yhtälön piti olla varma, mutta Jari-Matti Latvalalle Saksan MM-rallista tuli silti painajainen.

Volkswagen-kuljettaja halusi pitää hyvän rytmin yllä kisan loppuun asti. Kiirettä ei toki ollut, sillä lähin uhkaaja, Citroënin Kris Meeke oli jäänyt jo 56 sekunnin päähän.

Uran ensimmäinen asfalttivoitto ja paluu taisteluun kuljettajien MM-tittelistä jäivät kuitenkin vain haaveeksi. Liukas mutka koitui Latvalan kohtaloksi. Sukellus viinitarhaan, auto kaiteeseen ja keskeytys.Takaisin huoltoalueelle mies saapui synkin ajatuksin.

- Ei mennyt todellakaan putkeen tänään. Tapahtunutta ei auta selitellä, virhe on tehty, mutta eteenpäin pitää nyt vain katsoa, Latvala huokaisi.

Sunnuntai valkeni Saksassa kilpailijoille sumuisena. Alhaalla roikkuneet pilvet toivat kosteutta erikoiskokeille. Latvala oli valppaana, johtoasemaa piti varjella, mutta sittenkin...

- Se oli sellainen pitkä vasen, josta olin poistanut sanan "pidä". Koko nuotti siihen paikkaan oli "pitkä vasen 1 kirraa kolme pidä". Erikoiskoe oli siihen asti melko liukas ja mutainen. Välillä oli kuitenkin avoimia alueita, ja annoin mennä vähän reippaammin. Varjossa taisi kuitenkin olla vielä kosteaa, aloitti Latvala

- Nuottikin oli vähän aggressiivinen siihen kohtaan. Perä lähti irti ruohikolle. Ajattelin ensin, että ei hätää, pidän vain kaasun pohjassa. Sitten se vetäisikin keulan sinne sisään ja meinasin jäädä kiinni. Käänsin 90 astetta oikealle takaisin kohti erikoiskoetta. Menimme 100 metriä alamäkeen ja törmäsimme lopulta kaiteeseen. Siitä olisi ollut parin metrin pudotus takaisin tielle. Jos olisimme ajaneet vähän enemmän oikealle, olisimme päässeetkin takaisin.

Mies ei myönnä hermoilleensa kisan kulun suhteen. Kaikki oli omissa käsissä, mutta mahdollisesti vauhti oli silti liian kovaa olosuhteissa, joissa kostea ja kuiva tie vaihtelivat jatkuvasti.

- Keskittymisen osalta kaikki oli hyvin. Kuulin nuotin, olin keskittynyt, mutta olisin tietysti voinut ajaa vähän hiljempaa. Virhe tapahtui jo nuotituksessa, kun otin sen sanan pois. Paikka pääsi yllättämään, myönsi Latvala.

Miika Wuorela

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat