Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Porthan-Broddell pääsee unelmaratsullaan MM-areenalle - 14 vuoden odotus palkitaan

Kouluratsastaja Eevamaria Porthan-Broddell nousi Suomen MM-joukkueeseen pikavauhdilla, kun hän sai ratsukseen Solos Lacanin, eli Setämiehen. Urheiluruutu tapasi maanantaina MM-urakkansa aloittavan Porthan-Broddellin.

urheilu
Eevamaria Porthan-Broddell ja Solos Lacan.
Kouluratsastaja Eevamaria Portan-Broddell pääsee 14 vuoden odotuksen jälkeen unelmaratsullaan MM-kisoihin. Klikkaa kuvaa ja katso ratsastajan tunnelmia MM-kisojen alla.

Eevamaria Porthan-Broddell on yksi Suomen neljästä kouluratsastajasta Ranskan MM-kisoissa. Suomella on Normandiassa historiallisen suuri joukkue ja edustajia viidessä eri lajissa.

Iskin silmäni siihen jo 14 vuotta sitten ja yritin sitä ostaakin, mutta ei tainnut olla riittävästi rahaa Setämieheen - ilmeisesti sitä havittelivat muutkin ratsastajat.

Eevamaria Porthan-Broddell

Porthan-Broddellin lisäksi maanantaina urakkansa aloittavaan kouluratsastusjoukkueeseen kuuluvat Stella Hagelstam, Mikaela Lindh ja Terhi Stegars.

Porthan-Broddell kuvailee kouluratsastusta kaiken ratsastusurheilun perustaksi.

- Moni mieltää sen temppujen opetteluksi, mutta siitä ei ole kyse. Se ei ole sellaista koirakoulutusta, että toistettaisiin temppua monta kertaa ja hevonen oppii sen. Enemmän se on hevosen omien perusliikkeiden parantamista ja sen liikkumisen tekemistä laadukkaammaksi, Porthan-Broddell kuvailee.

Setämies nostanut tasoaan vielä vanhoilla päivillään

Ratsastaja pääsee MM-areenalle unelmaratsullaan, Solos Lacanilla. "Setämies" kiinnitti Porthan-Broddellin huomion jo vuosia sitten, mutta yhteistyö ratsun kanssa alkoi vasta tämän vuoden helmikuussa.

- Iskin silmäni siihen jo 14 vuotta sitten ja yritin sitä ostaakin, mutta ei tainnut olla riittävästi rahaa Setämieheen - ilmeisesti sitä havittelivat muutkin ratsastajat. Siitä asti olen sitä käynyt vakoilemassa ja seurannut sen elämää, Porthan-Broddell paljastaa.

Yhteistyö on kantanut hedelmää lyhyessä ajassa: ratsukko voitti kesällä Suomen mestaruuden ja nyt matka käy MM-kilpailuihin. Setämiehen kyky nostaa tasoaan vielä 18-vuotiaana on hämmästyttänyt myös Porthan-Broddellin.

- Setämies on kyllä aivan setämies, nimikin jo kertoo aika paljon. Se on hyvin rehellinen ja palveleva, ystävällinen ja yritteliäs – joskus vähän liiankin yritteliäs. Todella sympaattinen kisakaveri, ratsastaja kertoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat