Volkswagenin tallipäälliköltä ymmärrystä suojatilleen: "Odottamattomat asiat tekevät rallista mielenkiintoista"

Tallipäällikkö Jost Capito antoi tunnustusta Hyundaille Saksan MM-rallin voitosta.

urheilu
Jost Capito.
Ymmärrystä löytyy. Volkswagenin tallipäällikkö Jost Capito ei torunut Jari-Matti Latvalaa liiaksi. Virheitä voi sattua myös ns. varmoissa tilanteissa.Miika Wuorela.

Jost Capito on reilu mies. Volkswagenin tallipäällikkö pitää rallia hienona lajina, vaikka Saksan MM-ralli olikin tiimille lopulta pelkkä tyhjä arpa.

Jari-Matti Latvalalle oli tarjolla makeaa mahan täydeltä. Vaikka mies kaatoikin lopulta koko tarjottimellisen maahan, löytyi saksalaispäällikköltä yhä kauniita sanoja suomalaisen suuntaan.

- Olen tietysti todella pettynyt Jari-Matin puolesta. Liki minuutin johtoasemassa kaikki tietysti olettivat, että homma hoituu kotiin. Mutta ralli on tällaista. Tämä tekee lajista niin mielenkiintoisen, koska odottamattomia asioita tapahtuu.

Kilpakumppanin hieno suoritus sai Capitolta vilpittömän hatunnoston. Jo yhdeksännessä rallissaan Hyundaista kypsyi voittaja. Suoritus hakee vertaistaan.

- Hyundaille tämä oli hieno tulos heidän tulokaskaudellaan. Onnittelut siitä heille.

Lopulta on vain ajan kysymys, milloin Volkswagen paketoi jälleen koko potin itselleen. Niinpä kotikisan voiton menetys ainoastaan siirsi draamankaaren päätä yhdellä kilpailulla eteenpäin.

- Australiassa iskemme takaisin. Nyt tilanne on se, että vain Volkswagen-kuljettaja voi olla mestari. Merkkimestaruuteen tarvitsemme enää kuusi pistettä, joten molemmat tittelit ovat taas auki heti seuraavassa rallissa. Voin luvata, että teemme siellä kaikkemme menestykseämme, Capito muotoili.

Miika Wuorela

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat