Suomelle harvinainen juniorimitali beach volleyssä

Niina Ahtiainen ja Ida Sinisalo ottivat suomalaisen beach volley -historian kolmannen junioreiden arvokisamitalin.

Kuva: CEV

Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen ovat voittaneet pronssia beach volleyn alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Norjan Kristiansandissa. Kaksikko on suomalaisen beach-historian kolmas mitalipari.

Tyttöjen puolella EM-mitaleilla on suomalaispareista selviytynyt aiemmin ainoastaan Nyströmin kaksoset Emilia ja Erika, jotka juhlivat 2002 junioreiden EM-kultaa ja 2004 nuorten EM-kultaa. Poikien puolella ainoita mitalisteja ovat 2005 poikien EM-hopeaa alle 23-vuotiaisssa ottaneet Pekka Seppänen ja Anssi Hakala.

Sinisalo ja Ahtiainen hävisivät välierässä saksalaisparille Leonie Klinke / Lena Ottens, mutta kaatoivat sisuuntuneena pronssipelissä toisen saksalaisparin Marie Koloseus / Viktoria Seeber. Pronssiottelun loppulukemat olivat 21–19, 21–18.

- Välierien tappio oli vaikea saada nopeasti pois mielestä, mutta päätimme ettei ole muuta kuin voitettavaa. Kentälle päästyämme fiilis oli hyvä. Peli ei ollut kovinkaan hyvää, heikointa koko turnauksessa. Käänsimme pelin kuitenkin hyvin nimiimme, kaksikko tuumasi ottelun jälkeen.

Akseli Lankinen ja Janne Marttila sijoittuivat puolestaan poikien puolella viidenneksi voitettuaan päätöspäivän molemmat sijoitusottelut.