Suomen apuna oleva NBA-fysio: "Susijengi ei supertähtiä pelkää"

Suomen koripallomaajoukkueen mukana MM-kisoissa oleva Marko Yrjövuori oli maanantaina vieraana Ylen aamu-tv:n sohvalla.

urheilu
Marko Yrjövuori.
Suomen koripallomaajoukkueella on "amerikkalaisvahvistus" myös kentän laidalla. Marko Yrjövuori on NBA-joukkue Los Angeles Lakersin fysioterapeutti eli vastuussa mm. supertähti Kobe Bryantin kunnosta. Lähiviikot hän pitää MM-kisoihin lähtevän susijengin pelaajat iskussa.

Koripallon MM-kisat käynnistyvät viikonloppuna. Suomen joukkueen apuna turnauksessa toimii NBA-joukkue Los Angeles Lakersin fysioterapeutti ja medical trainer Marko Yrjövuori.

Yrjövuori on toiminut Lakersissa 11 vuoden ajan. Suomalaisella on erityinen suhden joukkueen huippupelaajan Kobe Bryantin kanssa.

- Hän on joukkueen suurin supertähti ja parhaiten palkattu. Pidän huolta hänen lihashuollostaan ja nyt jopa ihan lihaskunnostaan, kun hän on tulossa takaisin vakavista loukkaantumisistaan, Yrjövuori kertoi.

- Suhteemme on ammattimainen ja henkilökohtainen, vähän sellainen viha-rakkaussuhde. Olemme tiiviisti tekemisissä ja tekstiviestittelimme esimerkiksi muutama päivä takaperin, kun hänellä oli syntymäpäivät.

Suomen koripallomaajoukkueessa on jo entuudestaan osteopaatti ja fysioterapeutti. Yrjövuoren tehtävänä on toimia linkkinä hoitojen sekä voimaharjoittelun välissä.

- Erityisalaani on biomekaniikka eli tehtäväni on katsoa, että pelaajat liikkuvat oikein. En puhu nyt koripallosta, vaan ylipäänsä urheilijan liikkumisesta, lihasten oikeasta aktivoitumisesta ja niin edespäin, Yrjövuori avaa.

Susijengi pääsee heti turnauksen ensimmäisessä ottelussa kovaan testiin, kun vastaan asettuu Yhdysvallat.

- Yhdysvallat on todella kova joukkue, vaikka valovoimaisimmat tähdet ovat jääneet pois. Sieltä löytyy taitoa jokaiselle pelipaikalle. Se on vaikea vastus, mutta Susijengi ei supertähtiä pelkää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat