1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Saksalle ratsastuskultaa, Suomi 14:s

Suomen kouluratsastajat päättivät tiistaina urakkansa MM-kisoissa Ranskassa. Suomi sijoittui joukkuekilpailussa 14:nneksi.

Mikaela Lindh ratsasti MM-kisoissa. Kuva: Lehtikuva

Saksa vei kultaa kouluratsastuksen MM-joukkuekilpailussa Ranskassa. Iso-Britannia otti hopeaa ja Hollanti pronssia. Suomi sijoittui 24 maan joukossa 14:nneksi.

Joukkuekilpailu oli samalla karsinta keskiviikkona huipentuvaan henkilökohtaiseen kilpailuun (Grand Prix Special). 30 kärkiratsastajaa selvitti tiensä jatkoon eivätkä suomalaiset mahtuneet tähän joukkoon.

Suomen ratsukoista parhaiten sijoittui Terhi Stegars / Axis Tsf, joka oli 44:s. Eevamaria Porthan-Broddell päätyi Solos-hevosellaan 49. sijalle, Mikaela Lindh /  Skovlunds Mas Guapo oli 50:s ja Stella Hagelstam / Chopin III päätyi 76:nneksi.

Paras suomalainen Stegars jäi tavoitteistaan. Stegarsin tulokseksi kirjattiin 69,257.

- Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, mutta Axis olisi saanut olla pirteämpi. Se ei ollut tänään tarpeeksi energinen ja olisi saanut kantaa itseään paremmin. Meille tuli pieniä tahtirikkoja, ja se viime silaus jäi puuttumaan. Keskityin täysin, ratsastin jokaisen liikkeen ja pisteen mikä oli mahdollista, en nähnyt yleisöä enkä tuomareita. Saamani pisteet olivat aivan oikein, sain sen verran sain mitä ratsastin, Stegars kommentoi liiton tiedotteessa.

Jatkosuunnitelmat saavat odottaa hääkiireiden alla, sillä Stegars astuu avioon kolmen viikon kuluttua englantilaisen miesystävänsä Ron O’Sullivanin kanssa.

Lännenratsastuksen joukkuekilpailu päättyi USA:n kultajuhliin. Belgia nappasi hopean ja Itävalta pronssia. Suomen joukkue oli 15:s. Suomen edustajat putosivat jatkosta, parhaana Maria Astikainen / Chic Ruf Enterprise oli 55:s.