Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Kumpareet
  • Kumpareet

Tuhansien kilometrien taival susirajalta Susijengin pakeille

Yle Urheilu seuraa Susijengin fanibussin matkaa Bilbaoon. Yli 3500 kilometrin matka käynnistyi keskiviikkona Joensuusta.

urheilu
Kauas on pitkä matka. Ihan joka bussin etulasissa ei ole suuntana Bilbao, vaikka Espanjaan matkustaakin näinä päivinä ennätysmäärä koripallokannattajia.
Kauas on pitkä matka. Ihan joka bussin etulasissa ei ole suuntana Bilbao, vaikka Espanjaan matkustaakin näinä päivinä ennätysmäärä koripallokannattajia.Tapio Yliaho

Koripallon maailmanmestaruuskisat ovat ovella ja näinä päivinä lukuisat suomalaiset susipaitaiset kannattajat pakkaavat kimpsunsa ja kampsunsa MM-matkalle. Suuntana on Espanjan Baskimaalla sijaitseva Bilbao, missä Suomen maajoukkue pelaa alkusarjan ottelunsa lauantaista alkaen.

Erilaisten arvioiden mukaan paikan päällä kisoja seuraa yli 8000 suomalaista, tähän sinivalkoiseen väkijoukkoon kuuluu myös joensuulaisfanien iskujoukko.

Alkujaan vain puolitosissaan heitetty ajatus on nyt totisinta totta, sillä Nakkibussiksi nimetty linjuri aloitti reissunsa Joensuun urheilupuistosta puolilta päivin keskiviikkona. Linja-auton trippimittari nollattiin pihassa ja seuraavan kerran sitä on lupa vilkaista joskus perjantai-illan tuntumassa.

- Kahteen mieheen ajamme. Matkaa kertyy noin 3600–3700 kilometriä, kertoo ensimmäisen osuuden kuskina toimiva Ari Huikuri.

Huikuri on kiertänyt Joensuun Katajan edustusjoukkueen kanssa jo monen monituista vuotta, nyt edessä on kuitenkin paljon uutta ja tuntematonta.

- Monenlaiseen on varauduttu mutta koskaan ei tiedä, mitä tuleman pitää. Minuutilleen ei voi matkaa suunnitella. Aina voi olla kaikenlaista ruuhkaa, toivottavasti ei kuitenkaan kolareita, kokenut kuski pohtii.

Bussissa on kaikkea mahdollista suihkusta makkarakeittimeen. Ratin ja kuskin penkin välissä on se olennainen lokero.

- Kärsivällisyys, se on pakattuna ratin taakse, Huikuri lupaa.

Mutta matkalaisten keskuudessa hulluus on kuulemma hyve. Ja koripallo – siitä käydään jo ensimmäiset puolitotiset keskustelut ennen Jyväskylää.

Sari Sirkkiä-Jarva

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat