Aregawi jättää Ruotsi-ottelun väliin – mutta juoksee Timanttiliigassa

Abeba Aregawi on saanut päätöksestään kritiikkiä Ruotsissa.

urheilu
Abeba Aregawi
Abeba AregawiEPA

Ruotsin tähtijuoksijoihin kuuluva Abeba Aregawi ei juokse tulevana viikonloppuna Helsingin Olympiastadionilla kilpailtavassa perinteisessä yleisurheilun Suomi-Ruotsi-ottelussa. Zürichin EM-kilpailuissa 1 500 metrillä hopeaa saavuttanut Aregawi on kertonut jättävänsä maaottelun väliin vamman takia. Aregawin bravuurilaji juostaan sunnuntaina viimeistä edellisenä lajina.

Aregawi nähdään kuitenkin erittäin todennäköisesti torstaina Zürichin Timanttiliigan 1 500 metrillä. Ruotsalainen johtaa Timanttiliigan 1 500 metrin kokonaistilannetta 12 pisteellä. Alankomaiden Sifan Hassanilla on 10 pistettä ja Yhdysvaltojen Jennifer Simpsonilla 9 pistettä. Voitosta saa 4 pistettä, kun jäljellä on enää tämä Zürichin kilpailu.

- Jos hän juoksee, riskeeraa hän oman terveytensä, Ruotsin Yleisurheiluliiton valmennuspäällikkö Karin Torneklint ruotsalaisen tietotoimiston TT:n tekemässä ja Aftobladetissa julkaistussa haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

"Hän ei ymmärrä maaottelun merkitystä"

Aregawin tempaus ei kuitenkaan ole saanut kaikilta yhtä ymmärtäväistä vastaanottoa. Muun muassa Ruotsin aitajuoksulegenda ja usein suomalaisia 110 metrin aitajuoksussa kiusannut Robert Kronberg pitää Aregawin päätöstä omituisena, vaikka hän kyllä ymmärtää, että Aregawi haluaa voittaa Timanttiliigan.

- Mutta jos hän pystyy juoksemaan siellä (Zürichissä), pystyy hän juoksemaan myös maaottelussa, kymmenen voittoa Ruotsi-ottelussa ottanut Kronberg sanoi Expressenin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Kronbergin mukaan silloin, kun hän vielä kilpaili, oli itsestään selvää osallistua maaotteluun. Myös silloin kun muut kilpailut houkuttelivat. Kronberg kertoi osallistuneensa itse maaotteluihin loukkaantuneenakin.

- Suomi-Ruotsi-maaotteluun osallistuminen on jokaiselle ruotsalaiselle yleisurheilijalle itsestään selvää. Siihen osallistuminen on suuri ylpeydenaihe, Kronberg sanoi ja korosti maaottelun perinnettä.

- Abeballa ei ole käsitystä, mitä maaottelu merkitsee ruotsalaiselle yleisurheiluperinteelle.

Asiasta Suomessa kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat