1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kiukkosen lyönti päästi Kirin piinasta

Superpesiskarsintojen ensimmäisessä ottelussa Jyväskylän Kiri kaappasi itselleen kotiedun.

Jyväskylän Kiri haki vierasvoiton Imatran Linnalasta 0-1 (2-13, 5-5) lukemin.

Jyväskyläläiset nousivat otteluvoittoon todella ahtaasta tilanteesta. Imatran johtaessa viimeisen vuoroparin tasoittavalla 5-1 ratkaisijan viitan nappasi pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun pelikentille tehnyt Hannu Kiukkonen, jonka kolmosluukkulyönti painui neljän juoksun arvoisesti maisemiin Imatran Juuso Suhosen aavistaessa keskelle.

Muutoin ottelu oli varsin kaksijakoinen. Molempien joukkueiden pelissä näkyi ottelusarjan paineet. Kotijoukkue-IPV hermoili alussa ja Kiri sai muutamalla onnistumisella hurmoksen päälle. Onnistumiset seurasivat toisiaan ja jyväskyläläiset takoivat yhteensä 13 juoksua.

Toisella jaksolla osat vaihtuivat. IPV sai salama-alun iskien kolme juoksua heti ensimmäisessä vuorossa. Kirin

Imatralaisten parhaimmistoa olivat kokeneet superpesisjyrät Olli Lehtola sekä Ville Huuhtanen. Lisäksi nuori Juuso Lattu esitti ennakkoluulottomia otteita ja keräsi kahdeksan kärkilyöntiä.

Kirin parhaana palkittiin ottelun ratkaisija Kiukkonen. Lisäksi Pasi Rajala toi kuusi juoksua ja rakensi tilannetta hienosti, iskien avausjaksolla myös kunnarin. 

- Huonoja suorituksia tuli paljon alussa. En tiedä johtuiko jännityksestä. Vaikka ensimmäinen jakso meni Kirille, niin siinä nähtiin että meillä on saumat voittoon. Kiukkosen lyönti oli sitten pelin ratkaisu, totesi IPV:n Ville Huuhtanen.

- Jännä pesäpallopeli, kun otteluun valmistauduttu kaksi viikkoa. Ensimmäisen vuoron jälkeen saatiin rentoa lyöntipeliä aikaiseksi. IPV sai hyvän alun toiselle jaksolle, mutta Hannu on meille hankittu juuri näitä juttuja varten. Hieno ratkaisu ja olen todella onnellinen lopputuloksesta, iloitsi Kirin Timo Rautiainen.

Kankaanpää ei antanut Kempeleen yllättää

Kankanpään Maila ja Kempeleen Kiri aloittivat toisen karsintasarjasarjaparin nihkeästi. 

Kankaanpää oli hivenen verran parempi ja nappasi ensimmäisen otteluvoiton niukasti 1-0 (1-0, 1-1) lukemin. Ottelussa ei tilannemäärillä juhlittu. Kankaanpää sai luotua kuusi kolmostilannetta ja Kempele kymmenen. 

Ottelun ratkaisu kulminoituu kotiuttamiseen, sillä KaMan lukkari Ville-Veikko Olli sai hyydytettyä, niin Jyri Kyllösen (1/3) kuin lyöjäjokeri Tommi Nissisen (0/4) kotiutusyritykset.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin mainiosti koppari Topias Lilja. Kempeleen paras oli lukkari Jani Lassila.